Don't find L.O.V.E bcoz L.O.V.E will come by itself...
Don't force anybody to L.O.V.E you bcoz he won't L.O.V.E you without his L.O.V.E

Saturday, April 30, 2011

gembira dan sedih..

hari ni ak mulakan kerja ku dgn bismillah, seperti kebiasaanku...

harini call agak byk. n setelah sekian lama, ak mendapat COMPLIMENT dr sorg customer nie. dia puji ak n sgt2 berterima kasih pada ak kerna sedaya upaya bantu dia. siyesly dia buat hari ak berlalu dgn indah. malah sgt2 indah. ak tersenyum. rase sgt2 berbangga pada diri ini even dia xlah hantar email compliment pada ak. but rase sgt2 berbesar hati ble custmer bg direct compliment.

then pada malamnyer plak, ak down. mmg kaw2 ak down. speechless. xmampu nk ungkapkan dgn kata2, hanya airmata jadi saksi kpd situasi itu. rase sgt2 tawar hati. xde hati pon yer jugak. sgt2 xkuat utk tahan air mata dr keluar.tension! dia kate dia menyesal mberikan title tu pada ak. sedih!!

thanks kepada pemegang separuh lg hatiku kerana memberi kata2 semangat dikala tgh down n menceriakan hariku semula. terima kasih krn sentiasa "WUJUD" disaat kamu diperlukan. sayang kamu sgt2...

Thursday, April 28, 2011

Majlis Pertunanganku...husna & zaki.. 23 April 2011..

alhamdulillah, majlis tunang ku telah berjalan dgn lancar. syukur juga kerna masuk harini genap 6hari ak bertunang bersama kekasihku @ tunangku yg bernama Ahmad Zaki Hj Omar (AZO). Rase nyer masih antara percaya dan tidak percaya, tp ble melihat cincin di jari manis ku ini, kuat menyatakan yg ak sah menjadi tunang kepada insan yg ak kasihi dan cintai ini.

hari sebelum majlis masing2 bz gegila. masing2 phm tanggungjawab yg perlu dilakukan bg melancarkan majlis pertunanganku. majlis ini majlis pertama bg family ak. malam harinyer ak la yg sibuk siap kn barang2 hantaran. ibu dah decorate bakul2.. ak hanya isi2 apa yg patut. ak dgn along asik kuar ke pekan jek utk beli ape2 barang yg xcukup.

korg nk tgk ke pic malam hari sebelum hari kejadian?? haa..saksikan la yer..



ni tghari 22hb april, kuarkan bakul2 dr dlm bilik utk disusun atur bagai. mak sedara ak xbg ak wat kerja dapur, katenyer darah manis.. mungkin riso ak terpotong jari kowt. so dorg2 suoh ak settle kn brg2 hantaran nie..

susun atur cantik barg2 hantaran..


pelaminku berserta hantaran dah siap. settle segalanya atas bantuan maksedara n adik beradik.
cantik kn?

sekarang mari kt beralih kepada hari kejadian iaitu 23hb april 2011,tp waktu kakak andam solek2 kt k...

ni la hasilnya.. sy suka make up nyer. xterlampau tebal.

now, mari kt g ke majlis nyer plak, majlis dimulakan dgn makan2 dahulu, cian mereka bertolak awal subuh dr KL trus ke Sg Siput, perak nie... jom tgk jom...


tgk la.. berselera sungguh dorg mkn2 nie..
pekena makanan org perak.. nyummy..

kemudian, lets check it out plak suasana merisik, 
lihat la video yg dirakam oleh adik beradikku ini...

video

entah ape la yg dorg borakkan mmg ak xtau kerna ak pada ketika itu sedang berada didalam bilik meNERVOUSkan diri dan menenangkan diri bersama para cousin and adik beradik.





Masa yg ditunggu2 dah tiba... skrg masa utk berada dipelamin.. sarung cincin n beramah mesra dgn rombongan dr belah lelaki.


...ayah zaki...

mohon restu dr bakal mak mertua..

rombongan pihak lelaki..





korg nk tau x, ikutkan rancangan ktorg pasal2 hantaran ni ialah 7 berbalas 9. mmg dah dipersetujui dah tp if korg nk tau org perak sgt2 bermurah hati. ramai sedara mara ak sedekah mcm2 utk diberikan kepada pihak lelaki. so pada hari kejdian, hantaran dr pihak perempuan menjadi 15dulang. mcm2 ada, korg tgk je la pic atas tue.. gempak kn? mmg dah adat org perak kate ibu. =) beruntung org jaybee dpt org perak.. 

so now, nk tunjukkan pic kami berdua setelah bertukar status... 


syukur kehadrat Ilahi kerna semuanya dah berjalan dgn lancar. sesungguhnyer 23 April 2011 adalah kenangan terindah bg ak dan keluargaku.

walaupon badan terasa penat buat itu ini namun semuanyer rase sgt3 berbaloi. 

setelah semuanyer dah settle, mari hantar mereka pulang ke kereta mereka...




selesai sudah majlis ku...

now, i'm looking forward for my wedding ceremony..

ok, byknyer nk plan..

sampai d cni dahulu k...

Friday, April 22, 2011

harini hari jumaat....

esok sabtu akan menjelma...

debaran sudah kurasakan...

ketakutan melanda jiwa....

semua perkara ak kira...

dr segi pelaminnyer, baju nyer, dan of coz mekapnyer...

hurm.... ibu ckp utk bertunang xpe, jgn riak sgt2.. ikut sekadar yg termampu.

semuanyer mmg sekadar yg termampu la ni tp adoiii... mcm2 perkara ak pikir. takut semuanyer kurg menjadi.

sentiasa berdoa supaya dipermudahkan segalanya.

amin..

Thursday, April 21, 2011

mesg dr mama dia...

harini ak rase happy sgt2... rase penuh kesyukuran teramat. sewaktu kerja ak sentiasa senyum. mama zaki buat ak happy sepanjang hari ni.

kebetulan harini 20 april 2011 adalah hari lahir mama zaki. ak pon wish la.

ini yg ku ungkapkan,

"selamat hari lahir makcik... semoga panjang umur n murah rezeki"

then sedang ak enak berdengkur..

tetiba mesg masuk pd pkul 08:27:29 pg, 20-04-2011 yg berbunyik;

"salam.. t kasih, zaki bg makcik hadiah istimewa thn ni.. Seorang "menantu" thats mean I'm the luckies mum"

mesg ini simple and penuh bermakna.

siyes pas ak terbace tue ak cam terkesima sebentar. ak blur pe yg ak perlu reply. smpi skrg ak masih blur tp tersenyum lebar.

hati rase cam terharu dan pada masa yg sama ak rase gembira sbb penerimaan mereka terhadap ak cam unexpected. hurm.. sungguh dunia ini penuh dgn kejutan.

terima kasih Allah atas segala-galanya.

Wednesday, April 20, 2011

happy 1 year and 2month anniversary dear...

even hubungan ini masih muda...

alhamdulillah, itu sahaja mampu ak ungkapkan.
hari ini genap kt 1thn 2bln berhubungan

dan alhamdulillah juga, genap 1thn 2bln dan beberapa harini lagi sy akan bertukar status menjadi tunang kepada si dia.

alhamdulillah, ape yg ak harapkan menjadi kenyataan malah dipermudahkan olehNya hubungan ini.

mudah2an hubungan ini diberkati.



ak teringat yg si dia pernah berkata bahawasanya dia mmg ingin ak menjadi kekasih hatinya,tunangnya, isteri dan ibu kepada anak2nya.

alhamdulillah, doamu telah diberkati sayang. 

insyallah, dgn izinNya saya akan menjadi isterimu. marilah kt menuju ke arah matlamat yg satu itu.

- i love u -

Monday, April 18, 2011

 
when I'm happy, i really meant, show and share the happiness.... but when I'm sad, i really meant it but i will NEVER show neither share... i hide my sorrow and replace with a smile so that people around me will never know the pain i hide inside.

Sunday, April 17, 2011


selalu jadi mcm nie kn? hurm... hati ini sedih mmg xkan pernah org ketahui.. ok, sy mmg ske tanggung sendiri segala rasa ini.... 

mmg ak xkan pernah dpt melarikan diri dr rase sedih.

kesedihan mmg dah sebati dgn hidup ak, mungkin!

umpama basikal...

pernah terpikir tak yg sebenarnyer hubungan antara 2 insan boleh diibaratkan seperti sebuah basikal?? entah cam ne aku bleh terpkirkan bende2 nie tah la... tetiba aku terpikir selepas ak tgk citer Adams Family. trus ak google carik picha basikal...

ada 2 roda yg sama saiz nyer...

 mahu pon seperti ini saiz tayar nyer...

xkisah la saiz mcmane pon tayarnyer, ia mampu bergerak kemana juga... xkisah la jarak dkat atau jauh. 

terpkir yg tayar tu umpama anda dan pasangan anda? saling bergantung sesama sendiri... saling melengkapi antara 1 sama lain... tanpa 1tayar depan mahupon belakang, mane mungkin basikal akan bergerak. benar kan?

ak pon terpikir yg hubungan ak bersama pasanganku umpama sebuah basikal... baek ak mahupon dia, masing2 saling memerlukan. even ak majuk giler2 pon ak still mahukan dia. even ak rase argghhhh..tersgt2 geram.....atau isk..isk..teramat sedih, ak masih perlukan dia utk menjadi tempat ak bermanja mahupon tempat ak lepaskan segala rase. dia sgt2 cool... tp skrg ni dah xleh nk bawak gurau.. asal sket mood ak nk bergurau dtg, time tu la dia buat siyes... terbantut rase gembira ak.. aiyoyo.... bikin ak rase KELAT!

Paddle nyer umpama arah tujuan. sama2 bergerak ikut 1 haluan.. ikut kiri atau ikut kanan juga trus kehadapan. sama2 kne bersatu n bertoleransi utk menuju kearah 1 matlamat.

hurm... byk sbnarnye bleh kt pkirkan setiap fungsi badan basikal ni... 

mcm2 yg bleh kt gambarkan ttg hubungan kt dan kamu semua...

pkir2kan lah..

Wednesday, April 13, 2011

dah dekat dah weyh....

hati ak bertambah nebes... apabila mengenangkan yg masa berlalu pergi dgn cepat.. hanya tinggal beberapa hari lg... kira punya kira xsampai 10 hari dah.. * rase nak pengsan kira hari2 nie...

tp alhamdulillah, ble ibu tepon td, katenyer sume dah settle, brg hantaran dah settle.. ak jadi lega.

rase nk bertunang pon dah membuak2...  haha...

hopefully hari itu akan menjadi hari yg paling gembira buat ak dan sentiasa berdoa yg hari2 yg mendatang akan menjadi hari2 paling gembira dan indah...

Saturday, April 2, 2011

tik tok tik tok........

masa berlalu pergi...

masa dah makin dekat...

gemuruh melanda jiwa...

*alhamdulillah...

kepadamu ak panjatkan segala rase syukur..

terima kasih allah..