Don't find L.O.V.E bcoz L.O.V.E will come by itself...
Don't force anybody to L.O.V.E you bcoz he won't L.O.V.E you without his L.O.V.E

Sunday, June 26, 2011

Kursus Perkahwinan

Selama ak off day utk sabtu and ahad ni, ak ambik peluang utk g khusus kawin kt Masjid Negara. BEST!

***********************

tentatif program selama ada kt sne :

1st day (25hb June 2011)
  • Perkahwinan Dlm Islam
  • Prosedur Perkahwinan
  • Pengurusan Kesihatan
  • Pengurusan Stress
2nd day (26hb June 2011)
  • Hubungan Dlm Keluarga
  • Pengurusan Konflik Suami Isteri
  • Komunikasi Suami Isteri
  • Pengurusan Sumber Keluarga
  • Ibadah
  • Akhlak Suami Isteri
  • Pembubaran Perkahwinan
  • Akidah
************************
              
ape yg leh ak komen adalah sesi pembelajaran sgt2 bagus but dr segi fasiliti...ak rase perlukan perubahan. maksud ak kt cni adalah kerusi nye. siyesly, sepanjang ak menadah telinga dgr segala ceramah tu, ak perhatikan sume peserta termasuk ak xduk diam, asik perbetulkan kedudukan punggung masing2. mcm2 stail ada.setelah sekian lame kaki ak xkebas, kali ni kebas giler2... nk jalan pon xlalu... hadoiiiiiii

pastu lak, isi2 kandungan yg diceramahkan mmg SUPERB.. mmg xbosan but tgk gak penceramahnya. ada tu siap masa tergelak but ada gak yg buat ak menguap2..terkebil2 mata... aduhhh.... but everything going smoothly. Byk pengetahuan baru, baru ak tahu. citer sal borang la... mcmane if kt kawin luar dr kawasan yg kt diami sume ni... ape borang yg nk kne dikepil kn.. kne cek kesihatan diri sume.. sume ak ske dgr but yg ak xske dgr but TERPAKSE ketahui ialah pasal Pembubaran Perkahwinan. Hurm.... pasal T***K. xske2... simpang malaikat 44.. but ustaz ada ckp yg sebagai seorang isteri, para isteri kene jaga 2perkara iaitu kne jaga perutnya dan jaga tetttttttttt..... hahaha.... tp ble pikir2, betul jugak tu.. insyallah, sy akan jga sebaik2nya.. ^__^

makanan nyer pon superb.. hehehe....


n ape yg penting, ak dan tunang ak dah dpt dah "lesen" utk kawin.. yeayhh.


Saturday, June 25, 2011

kenduri doa selamat sempena apa tue ekssss??????






Alhamdulillah, doa abah ibu termakbul sudah.

Syukur kerna pada 1 July 2011 aku dah bertukar status. bukan status hubungan but status kerja. from contract to permanent staff. berkat kesabaran aku berbalas jua dgn hasilnya. abah ibu ckup gembira dan sempena itu jugak abah ckp abah nk buat doa selamat.

setinggi2 ucapan penghargaan khusus buat my dear fren ZAFIRAH. kerna dia lah aku dpt kerja ni. terima kasih jugak kepada kekasih hati sbb sentiasa memberi sokongan ckup hebat giler utk ak trus kuat menghadapi dugaan dlm dunia perkerjaan dan xluper jugak pada kawan2 yg sentiasa mendoakan yg terbaek utk ak.

ramai giler yg "LIKE".  Mesti korg xpasan bape org yg like kn? cbe tgk balik atas tu bpe yg like2... ce tgk ce tgk...

 Ada kawan2 ckp ni adalah rezeki kawin aku... terima kasih Allah atas rezekiMu.

Monday, June 20, 2011

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 2 , Final Destination 5..wow.. hebat2 belaka..

wahhhhh.... xsabar nyer nk tgk Harry Potter nie... sungguh Xcited nk tgk penghabisan cerita nie..

bg peminat HP, jom kt saksikan movie ini yg bakal di tayangkann pada 14 July 2011 ni k...



excited!! ^_^

tp sebelum tu apa kata kt menyewankan diri kt utk menonton filem Final Destination 5. Nampak semacam lagi seram dr filem2 FD sebelumnyer. hurm, aku tgk FD dr yg pertama yg dlm kapal terbang tu till la yg episod kt roller coaster tue... seramnyer yg buat jantung ak cam sgt2 berdegut kencang. penangan FD yg buat ak rase cam tergugat nk nek roller coaster again.. huh... n td ak tgk dia nyer picha2,, waduh2,, seram sgt2 dong.. siap ada yg kne himpit batu  konkrit yg mane besi dlm tu menucuk2 kepala otak n leher pelakon2 dia.. huhuhu.. seram!!


but yg paling gempakk akan kuar panggung ialah Transformers.. WOW.. jom serang panggung 30 June ni k.. 
### tp yg xbpe nak WOW nyer ble dwet mengalir bab air terjun.. waduh2...

till my last breath....... insyallah!


# saya berdoa mudah2an hubungan kt akn terus berkekalan hinggu hembusan nafas terakhir... #

# amin #

Saturday, June 18, 2011

kad kawin punya cerita plak...

ak tertanya2, cukup ke if buat kad kawin 500keping? zaki pon amek 500 keping jugak... ble ak kira2 kawan2 yg ak punya.. alamak cam kurang jek...

so total yg ak bincang lbh kurang 1000keping but...

td waktu aku tepon ibu td, dan secara tiba2 abah ckp abah nk 500keping. fullamakkkkkk... byk tu... kalah la kawan2 yg ak ada... perghhhh... so skrg total utk kad kawin dah bertambah dr 1000 keping ke 1000++ keping..

hurm.. mane nk korek tabung ni?? Adoiiii... tabung pon xde camne nk korekkan plak????? ( +_+)

p/s: rase menyesal xmenabung waktu kecik2 dulu.. hurm.....

Wednesday, June 15, 2011

Baju, Pelamin, Meja Mkn, Mekap Settle...

benar la kate org, kt cume merancang n allah yg tentukan..

utk dijadikan cerita, utk majlis perkahwinan ak nnti, ak mmg die-die nk warna kuning as my tema. but ak terpakse simpan hasrat hati itu sbb kbyakan baju yg berwarna kuning xsesuai d mata ak plak. dah try mcm2 jenis baju dah..sume xberkenan dek non oiii...

so then last2 ak try warna (rahsia). wahhhhhh... meletopsssss plak... menaik kn seri berseri menyeri ak ni.. so ak pon tertarik gitu...

Persalinan baju ada 3 helai iaitu :
i - rahsia
ii - rahsia
iii - rahsia

hahahha...mane lei bgtau skrg.. nnti xsuspen la kn? ngeee

harga utk mekap lbh kurang RM1000 yg mane mak andam ak ni dia akn mekap kn ak utk majlis akad nikah, majlis berinai besar n majlis persandingan n waktu bersalin baju nnti. korg rase berbaloi x dgn harga rm1000 ni? n kne plus skali transpot makandam ni dr KL ke Sg Siput.. hurm...ak rase berbaloi2..

Utk pelamin plak... ak made up my mind. i have my own style. ak nk ada bunga2, ada rama2, ada crystal2.. wow...simple n sedap mata memandang. ak dah ckp kt makcik tu camne yg ak nk n makcik tu ckp "ok, xde hal..." so ak pon set la camtu. pastu makcik tu jugak akan settle kn utk meja mkn jugak.. akan ada red carpet n tepi2 tu nyer design..

harganyer masih blm ditetapkan lg.. hurm, riso plak over budget.

hurm... seronok rase hati sume yg penting2 dah settle. Now, nk settle kn beli barang hantaran pastu bg kt cik nor utk kasi design. 

cadar sume nnti tunggu ibu. Nak g sama2..

alhamdulillah hopefully berjalan lancar.




sy rase sungguh senang besama kamu dear.

rindu kamu setiap masa!

Sunday, June 12, 2011

apa akan jadi KALAU kt dah tawar hati?????

1jam nasihat xcukup lahhhh... nk lagi lah..

harini ak kerja sampai kul 11mlm.. tepat kul 11.04 call terakhir habis ku jawab terus ku logout. fuhhh...cukuplah utk harini.. even call xbyk tp penatnyer terasa sungguh.

waktu nk simpan barang2 ak sume kt loker, ak cam nk borak2 dgn sorg akak senior nie. dia seorg akak yg manis dan cantik. ak ske dia sewaktu saat ak mula bekerja. sume ckp dia garang tp bg ak tidak lah, dia garang bertempat. dah wat salah mmg harus la kne tegur. + muka dia sama mcm muka kak anum, siyes same!

ok berbalik pd story td, ak duk lepak2 dgn dia. ak tnye pengalaman dia sewaktu berkahwin. mcm2 ak tnye. sume nyer berkenaan dgn perbelanjaan utk sebuah perkahwinan. dia cerita sal pekahwinan dia. ok, ak baru tau dia org perak k. duk ipoh. senegeri dgn teman ni ha.. hee.. dia ckp utk kawin skurang2nya kne ada rm20K dlm simpanan. RM20k ok.. hohoh... dlm simpanan ak..ak kira2 baru kejap ni adalah dlm rm2k.. nk cecah rm10k pon idok le lg.. huhu.. berckp ttg tu trus ak cam.. hurm... cukup ke idok nie weyh... ragu2 dah.
akak tu ckp ak kne ada perancangan rapi utk kawin nie.. (tetiba ak rase cam blm bersedia.. (@_@) dr ape yg dia ckp and perilaku dia, umpama dia yg nebes akan kawin. ak yg drpd td tenang trus cam jadi gelisah.. mcm2 bende bermain kt pikiran ak nie haa... ak xpikir lain... ak pkir dwet...

akak tu nasihatkan ak utk kaji dgn teperinci setiap kegunaan dwet utk elakkan sbrang pembaziran. kne kaji setiap inci kegunaan dwet tu. ak rase ak bleh save byk bende sbb ak bkn buat kt dewan, ak bukan buat dkt bandar, ak bukan buat kt gne katering. ak buat kenduri kt kg, bantuan tenaga dr mak2 sedara n org2 kg yg ak turut merewang bersama mak ak, untuk set DJ and set khemah and set meja mkn kerusi no problema sbb leh kautim dgn kawan abah. ak rase ada untungnyer buat kt kg sbb masing2 akan bergotong royong.

list tetamu masih ak belum buat. design kad jemputan kawin pon blm dibuat. bulan ni ak nk design lah. hopefully leh dpt bantuan dr kazen ak utk bantu ak design2 kad2 kawin nie. baju kawin blm carik.. baju nikah blm anta utk didesign.. pelamin pon blm carik pak andam mak andam blm jumpe. pelamin pon carik.. arghhh sempat ke tak nie... hantaran apetah lg... hurm... fuh..fuh..fuh... nebes2..

huhu...i do need my bonda here to assist me. ( T_T )

akak tu bg nasihat berdasarkan life dia skrg. dia ckp from the time dia dpt 1st baby, dia jarang dpt kuar dating dgn suami dia, jarang tgk wayang, jarang dinner dua2. bukan sbb ape pon tp sbb dia xsampai ati nk biarkan baby dia alone with her mother even mak dia jaga. but now after anak dia dah 1thn dia ckp dia dah blh jalan dgn anak dia. dah bleh g PD, nek Genting n mane2.

then ak byk tnye sal life dia after kawin since kerja ktorg ikut shift. balik mlm x tentu masa kerja. then dia ckp siyes susah n sgt2 penat. nk manage masa susah. hurm.. tetiba ak terkenangkan life ak n zaki after kawin nnti. camne life nnti? ak kerja ikut shift yg xmenentu. waktu kerja zaki lak ikut US nyer time, masuk kerja kul 9pm till 6pm.. cuti sabtu ahad but ak? sabtu ahad pon kerja jugak. ada masakah utk kami luangkan masa bersama2... berkongsi cinta bersama.... hurm... ada x?

so hasil kesimpulanya adalah ak akn trus berkerjaya dgn kerja ak skrg. mungkin next 2yrs ak akan carik kerja lain yg normal hour yg mana mudah utk ak manage keluarga ak nnti. mungkin ak sambung study utk jadi pensyarah. mungkin akan bukak business sendiri or mungkin kerja kerajaan or mungkin ak akan apply job kt other department under same company. benefits sungguh bagus yg mane ak tawar ati utk kerja lain... hehheh...

1jam mendengar nasihat n borak2 xcukup tp bererti.

n since ini adalah ujian utk ak, akan ak hadapinye bersama insan yg ku cintai.

skrg fokus adalah utk menuju ke arah hari itu... soon u will be mine dear..




Allah berikan ak merasa kebahagiaan melalui kasih sayang yg kamu berikan.
Allah berikan ak merase kegembiraan dgn melihat kamu tersenyum disamping ak.
Allah berikan ak merasa bait2 indah tatkala berada di sampingmu

kamu adalah anugerah terindah yg Allah pernah berikan.

terima kasih Allah.

rase cinta xpernah pudar selama bersama kamu.

Saturday, June 11, 2011

Naluri dia ternyata KUAT!!

hurm.. sejak dulu lg ak ske menyimpan semula mesg2 yg aku terima dr insan yg ak sayang. mcm dulu ak akan salin semula...salin semula ok.. copy and paste kt diari ak... ak jenis sume mengenang saat2 n memori bersama dr dulu sehingga skrg.. tp diary dlu ku dah bakar.ak dah serik save mesg2 indah kt memori hp, memori rosak trus ilang sume mesg2 tue, sedih!

skrg,

ak ske menaip jek. hehehe... kalo tiba saat ak rindu dia, ak akan baca balik mesg2 lama waktu perkenalan ktorg n sah2 ak akan mengukir senyuman sbb ak rase kisah cinta ktorg pelik tp indah. korg xkan paham nyer... hahaha..

ok, cube korg tgk atas nie, tarikh 8may2010 k, naluri zaki ternyata benar + kuat! hehhe... alhamdulillah, xsmpai setahun mesg ni, ak ngan dia dah bertunang. mula2 ak xpasan but ble ak salin balik sume2 mesg dia bg, ak pon terkejut. ternyata Allah permudahkan hubungan kami.
hurn, ini adalah cara ak simpan memori ak. cara korg camne? 

esok lusa nk share lg "memori" bersama.. heeeee


Friday, June 10, 2011

kawin..kawin...kawin lg punya cerita...

hari ni off day tp aku x p memane pon sekadar lepak2 sahaja kt umah. rase malas nk kuar so ak duk la belek2 picha kawan2 yg dah kawin n yg dah ada anak tue tup tup ak plak rase XCITED nk kawin n ade anak2 sendiri. ok, ak suka baby, so ak nk ada baby ramai2.. kembar pon ok jugak..hehhe... noty nye kamu ni una oiiii... ahahha..

Atas ni adalah status fesbuk aku. dgn melayani perasaan ni ak coretkan kt status ak n hasilnyer, amboi...ramai yg LIKE2 gitu..

N apa yg ingin ak tegaskan kt cni ialah ak bangga kerana ak akn langsungkan majlis ak dgn hasil duit ak sendiri. kadang2 ak jeles sbb ada makbapak yg tanggung perbelanjaan majlis anak dorg. ak sedar diri yg mana ak bukan la kaya sgt but atleast ak xnak bebankan parents ak dgn perbelanjaan yg byk tu n kalo bleh ak xnak baek abah atau ibu kuar sesen pon.

ada sedara mara yg siap ckp "angah dah ckup dwet ke nk kawin nie?", "angah dah bersedia ke?" , "angah kne ingat abah n ibu xkerja n xde dwet tau". if dorg xckp pon ak tau tanggungjawab ak sebagai anak n ak tau ape yg perlu ak lakukan utk menjayakan majlis ak sendiri. ak akan berusaha k.. no need to perli2..

what ever is I still got time to work on it. 

masa menentukan segalanya.

mudah2an Allah memberkati.

amin.

Thursday, June 9, 2011

"cinta masa lalu VS cinta skrg..".. Percayalah semuanya ada hikmahnya,


** taken from status one of my colleague on facebook 

betul kata2 dia nie, ak setuju bangat deh. Ini kerana aku dah lalui pengalaman itu. bercinta bertahun2 tp akhirnya xkemana2. 

Tgk!! ada jugak yg post status camni.. 

mungkin pasangan dia dah busan kowt. tahu tak, ak pernah ckp kt seseorg yg bebunyik camni "eleh...waktu belum bercinta mmg la indah.. pas tu mesti xkan camtu da...

dulu ak hidup dgn negative thought. everything -ve. nk mula bercinta pon ak kurg percaya. susah dah nk percaya lelaki. siyes xtipu. waktu nk accept zaki pon ak berkira2 walaupon ramai2 kawan2 menyokong hubungan ak dan zaki.

mulut ckp "ok lah, kt couple tp pls develop the love in ME again sbb sy masih "sakit"" tp pada hakikat nyer "hati" ini hancur luluh dek kerana cinta yg xmenjadi. kesedihan menhantui hari2 ak even dah couple dgn zaki. Dia tahu ak xikhlas but dia pernah ckp yg dia akan berusaha utk tanam rase cinta dlm diri ak utk dia. ak salute dgn kekasih ak nie kerna from time to time dia sgt2 berusaha walaupon waktu tu mmg banyak dugaan,  dia pon terpaksa menahan rase sedih. ak tahu!

surat dr dia..


 dia lah teman ak bergaduh, mengadu n berkongsi pelbagai rase suka duka.. dia sentiasa ada dikala ak dlm kesedihan. sentiasa memberikan bahunyer ketika ak ingin menanggis. dialah org nya yg sentiasa buat ak mengukir senyuman setiap masa. dialah org nyer yg sentiasa buat ak dibuai mimpi indah dan tido lewat setiap hari .. hahhah.. dialah orgnya!

dan kini hubungan ini telah bertambah serius. drpd xsuka dan jadi suka, drpd xcinta kpd cinta.

kini ak percaya :


 dan,


oleh yg sedemikian,


cinta itu indah dan juga menyakitkan, itulah kehidupan.


Wednesday, June 8, 2011

tahun ni adalah tahun orang MENGAWAN???

rase gembira dgr khabar ramai kawan2 yg sama kelas , sama course sewaktu blajar tinggi2 kt segamat dlu tue akan mendirikan rumahtangga bersama insan tersayang, tak ketinggalan jugak ada yg akan melangsungkan majlis pertunangan dlm masa yg terdekat nie.. dan xlupa juga ada yg dah kawin.. n yang bakal melahirkan baby pertama + yg dah dpt baby pertama...

wahh.. bagus nya... rase jeles plak tgk2 mereka nie.. rase xsabar pon iye jugak..

rase happy utk mereka sgt2,,,

rase nk tergelak ble terbace status sorg kawan ak ni yg mengatakan yg thn ni tahun orang MENGAWAN... cam pape jek.. hahhah... tp ape nk kisah, hubungan dah menjadi halal kn? xkan nk praktiskan ape yg kump "JAMBU" ckp... "ape pon xboleh,,,ape pon xbleh" ngee.... 

semoga berbahagia ye kawan2.. (^_____^)

Peace yo...

Wednesday, June 1, 2011

burger segamat sedap!!

sedang ak dengar2 lagu aishiteru dr band zhifilia nie.. tetiba perut ni berkeroncong.. pikiran melayang2 then xmemasal2 aku teringat burger segamat. teringat akan saat dan ketika melantak burger ni pas balik dr outing kt bandar segamat. Memang menjadi suatu kewajipan utk membeli burger ni dr pakcik yg berniaga kt depan nirwana tue.. rase nyer perghhhhhhhh... usah la ckp.. mmg sedap. lg sedap kalo mkn tgk2 panas.

rasa nyer mmg cam burger biasa tp tah la.. sepanjang beli burger kt tempat lain sure2 xsame dgn burger segamat. leh ckp yg burger segamat mmg TERBAEK.... SUPERBBBBBBB.... burger Mekdi pon kalah.. hehhe...

salu nyer aku salu order burger daging special... perghh... siap mintak mayonis lebeyh... sos n mayonis nyer yg meleleh2 tue membuatkan ak terliur bagai...

sangat2 la rugi sape yg duk segamat xmerase burger segamat.. termasuk la sape yg belajar kt sana mmg la rugi kalo xpernah mkn.

serasa  macam nk g segamat semata2 nk beli burger + mengenang memori2 indah bercinta dulu2.. hahahha... indah nyer moments tue... kelakar... sweet.... ahhahhaha....

tp siyesly ngidam burger segamat.. hahah.. dah mcm ibu2 mengandung lak ngidam2 nie... sengsara bakal suami ak if ak ngidam bukan2 waktu mengandung nnti.. ahakz....


"If you were all alone in the universe with no one to talk to, no one with which to share the beauty of the stars, to laugh with, to touch, what would be your purpose in life? It is other life, it is love, which gives your life meaning. This is harmony. We must discover the joy of each other, the joy of challenge, the joy of growth. "


 Mitsugi Saotome

Tuesday, May 31, 2011

utk sekian kali nyer ak tersentap lg dgn beberapa perkara. Rasa menyesal bukak "mukabuku" seseorg.


p/s: kalo awak dpt menilai dan memahami, awak pasti paham. jgn menuduh or salahkan sy.

# semua TELAH terjadi... Pengalaman menjaga kt utk sentiasa beringat. Saya akan sentiasa beringat kerna xmahu pisang berbuah 2 kali..

Hanya yg TAHU, tahu!!

Saturday, April 30, 2011

gembira dan sedih..

hari ni ak mulakan kerja ku dgn bismillah, seperti kebiasaanku...

harini call agak byk. n setelah sekian lama, ak mendapat COMPLIMENT dr sorg customer nie. dia puji ak n sgt2 berterima kasih pada ak kerna sedaya upaya bantu dia. siyesly dia buat hari ak berlalu dgn indah. malah sgt2 indah. ak tersenyum. rase sgt2 berbangga pada diri ini even dia xlah hantar email compliment pada ak. but rase sgt2 berbesar hati ble custmer bg direct compliment.

then pada malamnyer plak, ak down. mmg kaw2 ak down. speechless. xmampu nk ungkapkan dgn kata2, hanya airmata jadi saksi kpd situasi itu. rase sgt2 tawar hati. xde hati pon yer jugak. sgt2 xkuat utk tahan air mata dr keluar.tension! dia kate dia menyesal mberikan title tu pada ak. sedih!!

thanks kepada pemegang separuh lg hatiku kerana memberi kata2 semangat dikala tgh down n menceriakan hariku semula. terima kasih krn sentiasa "WUJUD" disaat kamu diperlukan. sayang kamu sgt2...

Thursday, April 28, 2011

Majlis Pertunanganku...husna & zaki.. 23 April 2011..

alhamdulillah, majlis tunang ku telah berjalan dgn lancar. syukur juga kerna masuk harini genap 6hari ak bertunang bersama kekasihku @ tunangku yg bernama Ahmad Zaki Hj Omar (AZO). Rase nyer masih antara percaya dan tidak percaya, tp ble melihat cincin di jari manis ku ini, kuat menyatakan yg ak sah menjadi tunang kepada insan yg ak kasihi dan cintai ini.

hari sebelum majlis masing2 bz gegila. masing2 phm tanggungjawab yg perlu dilakukan bg melancarkan majlis pertunanganku. majlis ini majlis pertama bg family ak. malam harinyer ak la yg sibuk siap kn barang2 hantaran. ibu dah decorate bakul2.. ak hanya isi2 apa yg patut. ak dgn along asik kuar ke pekan jek utk beli ape2 barang yg xcukup.

korg nk tgk ke pic malam hari sebelum hari kejadian?? haa..saksikan la yer..



ni tghari 22hb april, kuarkan bakul2 dr dlm bilik utk disusun atur bagai. mak sedara ak xbg ak wat kerja dapur, katenyer darah manis.. mungkin riso ak terpotong jari kowt. so dorg2 suoh ak settle kn brg2 hantaran nie..

susun atur cantik barg2 hantaran..


pelaminku berserta hantaran dah siap. settle segalanya atas bantuan maksedara n adik beradik.
cantik kn?

sekarang mari kt beralih kepada hari kejadian iaitu 23hb april 2011,tp waktu kakak andam solek2 kt k...

ni la hasilnya.. sy suka make up nyer. xterlampau tebal.

now, mari kt g ke majlis nyer plak, majlis dimulakan dgn makan2 dahulu, cian mereka bertolak awal subuh dr KL trus ke Sg Siput, perak nie... jom tgk jom...


tgk la.. berselera sungguh dorg mkn2 nie..
pekena makanan org perak.. nyummy..

kemudian, lets check it out plak suasana merisik, 
lihat la video yg dirakam oleh adik beradikku ini...

video

entah ape la yg dorg borakkan mmg ak xtau kerna ak pada ketika itu sedang berada didalam bilik meNERVOUSkan diri dan menenangkan diri bersama para cousin and adik beradik.





Masa yg ditunggu2 dah tiba... skrg masa utk berada dipelamin.. sarung cincin n beramah mesra dgn rombongan dr belah lelaki.


...ayah zaki...

mohon restu dr bakal mak mertua..

rombongan pihak lelaki..





korg nk tau x, ikutkan rancangan ktorg pasal2 hantaran ni ialah 7 berbalas 9. mmg dah dipersetujui dah tp if korg nk tau org perak sgt2 bermurah hati. ramai sedara mara ak sedekah mcm2 utk diberikan kepada pihak lelaki. so pada hari kejdian, hantaran dr pihak perempuan menjadi 15dulang. mcm2 ada, korg tgk je la pic atas tue.. gempak kn? mmg dah adat org perak kate ibu. =) beruntung org jaybee dpt org perak.. 

so now, nk tunjukkan pic kami berdua setelah bertukar status... 


syukur kehadrat Ilahi kerna semuanya dah berjalan dgn lancar. sesungguhnyer 23 April 2011 adalah kenangan terindah bg ak dan keluargaku.

walaupon badan terasa penat buat itu ini namun semuanyer rase sgt3 berbaloi. 

setelah semuanyer dah settle, mari hantar mereka pulang ke kereta mereka...




selesai sudah majlis ku...

now, i'm looking forward for my wedding ceremony..

ok, byknyer nk plan..

sampai d cni dahulu k...

Friday, April 22, 2011

harini hari jumaat....

esok sabtu akan menjelma...

debaran sudah kurasakan...

ketakutan melanda jiwa....

semua perkara ak kira...

dr segi pelaminnyer, baju nyer, dan of coz mekapnyer...

hurm.... ibu ckp utk bertunang xpe, jgn riak sgt2.. ikut sekadar yg termampu.

semuanyer mmg sekadar yg termampu la ni tp adoiii... mcm2 perkara ak pikir. takut semuanyer kurg menjadi.

sentiasa berdoa supaya dipermudahkan segalanya.

amin..

Thursday, April 21, 2011

mesg dr mama dia...

harini ak rase happy sgt2... rase penuh kesyukuran teramat. sewaktu kerja ak sentiasa senyum. mama zaki buat ak happy sepanjang hari ni.

kebetulan harini 20 april 2011 adalah hari lahir mama zaki. ak pon wish la.

ini yg ku ungkapkan,

"selamat hari lahir makcik... semoga panjang umur n murah rezeki"

then sedang ak enak berdengkur..

tetiba mesg masuk pd pkul 08:27:29 pg, 20-04-2011 yg berbunyik;

"salam.. t kasih, zaki bg makcik hadiah istimewa thn ni.. Seorang "menantu" thats mean I'm the luckies mum"

mesg ini simple and penuh bermakna.

siyes pas ak terbace tue ak cam terkesima sebentar. ak blur pe yg ak perlu reply. smpi skrg ak masih blur tp tersenyum lebar.

hati rase cam terharu dan pada masa yg sama ak rase gembira sbb penerimaan mereka terhadap ak cam unexpected. hurm.. sungguh dunia ini penuh dgn kejutan.

terima kasih Allah atas segala-galanya.

Wednesday, April 20, 2011

happy 1 year and 2month anniversary dear...

even hubungan ini masih muda...

alhamdulillah, itu sahaja mampu ak ungkapkan.
hari ini genap kt 1thn 2bln berhubungan

dan alhamdulillah juga, genap 1thn 2bln dan beberapa harini lagi sy akan bertukar status menjadi tunang kepada si dia.

alhamdulillah, ape yg ak harapkan menjadi kenyataan malah dipermudahkan olehNya hubungan ini.

mudah2an hubungan ini diberkati.



ak teringat yg si dia pernah berkata bahawasanya dia mmg ingin ak menjadi kekasih hatinya,tunangnya, isteri dan ibu kepada anak2nya.

alhamdulillah, doamu telah diberkati sayang. 

insyallah, dgn izinNya saya akan menjadi isterimu. marilah kt menuju ke arah matlamat yg satu itu.

- i love u -

Monday, April 18, 2011

 
when I'm happy, i really meant, show and share the happiness.... but when I'm sad, i really meant it but i will NEVER show neither share... i hide my sorrow and replace with a smile so that people around me will never know the pain i hide inside.

Sunday, April 17, 2011


selalu jadi mcm nie kn? hurm... hati ini sedih mmg xkan pernah org ketahui.. ok, sy mmg ske tanggung sendiri segala rasa ini.... 

mmg ak xkan pernah dpt melarikan diri dr rase sedih.

kesedihan mmg dah sebati dgn hidup ak, mungkin!

umpama basikal...

pernah terpikir tak yg sebenarnyer hubungan antara 2 insan boleh diibaratkan seperti sebuah basikal?? entah cam ne aku bleh terpkirkan bende2 nie tah la... tetiba aku terpikir selepas ak tgk citer Adams Family. trus ak google carik picha basikal...

ada 2 roda yg sama saiz nyer...

 mahu pon seperti ini saiz tayar nyer...

xkisah la saiz mcmane pon tayarnyer, ia mampu bergerak kemana juga... xkisah la jarak dkat atau jauh. 

terpkir yg tayar tu umpama anda dan pasangan anda? saling bergantung sesama sendiri... saling melengkapi antara 1 sama lain... tanpa 1tayar depan mahupon belakang, mane mungkin basikal akan bergerak. benar kan?

ak pon terpikir yg hubungan ak bersama pasanganku umpama sebuah basikal... baek ak mahupon dia, masing2 saling memerlukan. even ak majuk giler2 pon ak still mahukan dia. even ak rase argghhhh..tersgt2 geram.....atau isk..isk..teramat sedih, ak masih perlukan dia utk menjadi tempat ak bermanja mahupon tempat ak lepaskan segala rase. dia sgt2 cool... tp skrg ni dah xleh nk bawak gurau.. asal sket mood ak nk bergurau dtg, time tu la dia buat siyes... terbantut rase gembira ak.. aiyoyo.... bikin ak rase KELAT!

Paddle nyer umpama arah tujuan. sama2 bergerak ikut 1 haluan.. ikut kiri atau ikut kanan juga trus kehadapan. sama2 kne bersatu n bertoleransi utk menuju kearah 1 matlamat.

hurm... byk sbnarnye bleh kt pkirkan setiap fungsi badan basikal ni... 

mcm2 yg bleh kt gambarkan ttg hubungan kt dan kamu semua...

pkir2kan lah..