Don't find L.O.V.E bcoz L.O.V.E will come by itself...
Don't force anybody to L.O.V.E you bcoz he won't L.O.V.E you without his L.O.V.E

Friday, December 31, 2010

berakhirnya thn 2010.... welcome 2011....

wahh....... tahun 2010 dah sampai ke penghujung nyer.... siyesly tahun ni paling byk dugaan yg melanda kehidupan ak.. banyak pahit dr manis... awal2 thn pahit jek rase nyer... dugaan sungguh... dgn frust tertonggeng2 nyer... dgn tah bertong2 tah air mata ak ni asik2 kuar jek... dgn gadoh2 nyer.... dan mcm2 lagi lah....


tapi..


alhamdulillah, ak tahu sume yg terjadi itu ada hikmah nyer. Seena and Usha pon sentiasa memberi nasihat kepada ak. even dorg indian gurl but they so kind to me. sangat2 hargai persahabatan dgn mereka. kalo kt tempat kerja, mereka lah tempat ak mengadu. 


berakhirnya tahun 2010 ni, ak berdoa pada Allah s.w.t semoga2 tahun 2011 ni memberi ak seribu 1 kenangan terindah, berjaya dalam kerjaya ak skrg, dijauhkan ahli keluarga ak dan insan2 terapat dgn ak dari segala musibah dan malapetaka dan dimurahkan rezeki. tahun 2011 akan menjadikan syahidatul husna seorg yg lain dr sebelum2 nyer.... mungkin akn bertambah matang dr sebelumnya... mungkin dah kurang pe'el merajuknyer... hahaahhaha... mungkin!




dan sy berdoa agar ape yg KITA telah rancangkan akan menjadi kenyataan...  dan semoga Allah s.w.t permudahkan perjalanan kt ke arah itu... amin ya rabbal alamin...

Tuesday, December 28, 2010

saya rasa bahagia...

alhamdulillah... bersyukur sgt2... ak rase bahagia skrg ni... semoga allah terus membenarkan  ak merasa rase bahagia seperti ini selamanyer...

"bahagia kerana dikelilingi insan2 yg disayangi.. dan disayangi oleh insan2 yg disayangi"




amin

Monday, December 27, 2010

siyes... saya paham anda,harap anda pun sila paham kami disini yer

hye kawan, ni nk bercerita ni, berkenaan kerja ak saya skrg ni, mula2 rase seronok dealing dgn customer. everything insyallah mmg xkan ada masalah. tp skrg ni, rase tension lak. mane taknyer. everything hard to handle. bukan masalah dgn kami, susah jugak kerja kt call centre ni kn? mcm2 dugaan, mcm3 cabaran. 


ada seketika dpt custmer yg mmg teramat baek, siap puji depan2... ckp saya bg service yg baek..siap nk kawin kn dgn anak n sedara mara lah.. hahha... itu mmg xmasuk akal yer... tp seronoknyer ble penghargaan tu dapat direct. lg pon bkn senang kan nk dpt penghargaan dr org... ble tgh penat2 menjawab call, dia bg compliment, terasa cam penat tu ilang sket2. nk membuatkan rase cam seronoknyer dpt membantu org. 


dan ada seketika nyer tetiba dpt cal, xsempat ckp introduction part, dah disergahnyer. xdiberinya no akaun, xdiberinya nama, hello sir/mdm/en/puan....mcmane sy nk tlg tnpa detail2 nyer? camne sy nk selesaikan masalahnyer? mcmane? tlg ckp kt sy? alangkah baek nyer sekiranya bg detail2 tu dlu...sy leh wat semakan pe yg patut....mane la tau akaun disekat ke ape ke...atlis bg sy wat semakan... jgn terus disergah yer... kesian kt kami ni, kadang2 kami mmg paham situasi anda kerana kami juga pengguna seperti anda, kami juga punya rase marah, kami juga punya rase sakit hati, kami juga punya rase belas kasihan. 

bukan nk mintak belas kasihan, cume ini luahan hati semata2, sekiranya anda berada ditempat saya anda akan tau how disaster is my work ble masalah itu bukan dtg dari anda.. arghh....tensi2....very hard to dealing with custmner even i love dealing with customers. 


ble tiba msanyer sy akan mencari peluang kerjaya yg baru. mungkin 2 year later.... haahhh



ni pic waktu 1st time kerja waktu raya. kerna kerja ak xpat balik beraya, alih2 berada di call centre jek. waktu ni call mmg heaven. setiap setgh jam, 1 call. tu yg sempat berposing2 nih... =)

Saturday, December 25, 2010

cuba teka.... hahahha

sedang waktu meal break td, tetiba dpt call dr abah. abah ckp ak call dia, tp serase nyer takde plak sbb td ak kerja jawab call, mungkin ak tertekan td. arini ak beli nasi jek sbb ak ada bawak bekal ayam masak kurma yg ak masak smlm. nyum2.. sedap2... hehhehe... berbalik pada cerita perbualan antara ayah dan anak, tetiba abah bertanye soklan yg saya rase saya nk rahsiakan... hehehhe.... ak blur jap... then ak jawab, "mane la angah tau, nnti angah tnye dia..." hahahha...

korg rase2 ape yg ayah ak tnye? hahahha... teka lah.... =)


p/s: pic ni xde kaitan... juz tetiba ak rindu dia... ahhahha.... tipu2... hari2 sbnarnyer ak rindu!! lalallalalla~~

Friday, December 24, 2010

ijazah ini utk abah dan ibu

 mungkin belum terlewat utk ak share moment happy ak sewaktu majlis konvo ak yg berlangsung pada 5hb dec haritu. ak terharu kerana abah ibu n adik beradik ak dtg termasuk paksu n aqil termasuk jugak kekasih hati sy. kehadiran abah dan ibu mmg ak harapkan. ikutkan mereka ckp mereka xconfirm dpt datang. bersyukur sgt2..

ni plak adalah moment yg terindah. 1st time ak tangkap gambar dgn lelaki yg bukan muhrin dihadapan abah dan ibu. dah tu plak antara percaya dan xpercaya jek ble abah yg suoh zaki duk sblah ak dan bersama dgn ak dalam gambar ni. sungguh ak xpercaya. sebab tu ak senyum kelat jek. padahal hati berdegup3 laju antara percaya dan xpercaya. kedudukan ktorg pon agak rapat. hish..mcm xpercaya. but  pape pon ak bersyukur sgt2. tetiba ak terpikir, ada baek nyer rupa2nya ak perkenalkan zaki kt abah ibu waktu haritue.  if ak xbawak n xperkenalkan mungkn pengakhiran nyer xmacam nie. hurn...btw,hadiah konvo tu pon dr dia. skrg ni bear tu pon ak dah cabut dah nk bawak peluk tiap2 malam. =)

ni la keluarga ak yg hadir.

inilah punca kejayaan ak. kerana mereka ak belajar bersungguh2. ciuman tanda sayang dan cinta kepada org tuaku. alhamdulillah, kerana didikan mereka sewaktu ak kecik sehingga sekarang ak berjaya menggenggam segulung ijazah. semuanyer kerana mereka. mereka sentiasa meyokong ak, mencari dwet utk melengkapkan segala keperluan ak. ak rase berbangga kerana membuat mereka bahagia malah rase bangga anak mereka telah menjadi org yg berguna. dan skrg adalah masa utk ak membalas jasa mereka. owh, abah ibu, angah sayang kalian berdua. ijazah ini utk kalian. mmuahhhhh......



Thursday, December 23, 2010

tetiba entry utk saat ni ak ingin menyatakan rase kesian kepada diri ak sewaktu zaman dulu2 ku. kesian kerana dulu ak terhegeh-hegeh...xseronok...makan hati sume....  sedih tol kehidupan ak dahulu...memalukan pon ye gak. haishhh...


dan skrg, ak xkan seperti dulu. husna dulu mungkin xsematang skrg.


sekian.

minggu yg huru hara+sakit...

minggu ni adalah minggu dugaan utk ak. sume yg ak buat sume hura hara. kesihatan pon xterjaga sampai sakit. bermula dgn sakit2 badan, pening2 kepala, tekak perit trus ak menjadi demam.

kemudian tragedi ak "disergah" plak dgn azlan(bukan nama sebenar). xmemasal2. disaat itu,saat ak menoleh ke kiri sambil ak meluahkan rase sedih pada kedua-dua kawan baek ku di tempat kerja, ak mengalirkan air mata. start di saat itu sehingga lah dlm kereta, dlm kereta ke rumah ak masih lg mengalirkan air mata. terasa sedih sgt2. ak terkilan, setelah sekian lame ak rase ak xrase sedih seperti ni. sergahan yg xpatut dilakukan kerana dia xde hak keatas ak lg. utk seketika, ak membenci dirinya + delete dia dr fb. 

tp, perkara tu dah ak lupakan since, azlan (bukan nama sebenar) dah mintak maaf. n azlan, maaf yer krn waktu "kita" membuat luahan hati ke hati tu, saya agak jujur+berterus terang. rase marah tu tetiba muncul. saya mmg xleh nk hide@berselindung rase sedih marah tue. mmg direct sy ckp, saya sgt2 sedih. saya xpernah rase sedih camni (dulu2 pernah jugak) sedih yg buat sy susah nk berenti menanggis. and 1 more thing, sy jugak xpernah moody2 sewaktu berkerja+mmg jarang tgk sy masam kn muka kerna sy rase happy berkerja even kerja kt call center n dah pahatkan kt hati ni yg sy nk jd permenent staff asap. tp kejadian hari tu wat sy betul2 moral down. nk g kerja pon dah malas. rase nk quit jgn ckp, if can, mmg nk bg notice 24hrs jek. rase hampa!

pastu sejak dr hari tu, tekak ak semakin perit. pagi nyer suara ok lg. ble pagi dah bertukar menjadi tengahari, suara ku dah sayup2 kedengaran. semakin serak2. petang tu kebetulan ada team outing, ak kuar makan dgn sume team member ak. kami g makan kt "the ship" kt area serdang. team outing ni adalah yg terakhir kali bersama2 dgn team member. effective 1st january 2011, masing2 akan masuk team baru. sedih weyh... sedih nk tinggalkan team manager ak. he's da best TM ever. sedih sgt2 waktu tue... waktu tue, ak mengila, menceriakan suasana. hahahha... huru hara restoran tue kerana ktorg. gelak bapak kuat. sume bercerita ttg pengalaman sewaktu bekerja harini. n waktu ni suara ak mmg dah nk "out of service" dah. sewaktu nk order air, ak teringin nk minum air belimbiing. then tetiba seena tnya ak nk minum ape then ak jawab la "i nk jus belimbing" then dia ckp kt org yg amek order tu "bg 1 jus belimbing TANPA ais.." ak tercengang. seena ckp "this is for ur own good". ak turutkan jek. huhuh... even hari tue, ada TM yg sakit tulang belakang, seena trus nasihatkan i utk minum susu since susu ada byk kalsium yg mane baek utk tulang. then ak ckp "i akan minum susu yg berperisa jek". n she said " thats fine una, u better drink", owh seena, u r so kind....

n semalam tekak ak semakin perit, ak bgn pagi jek ak trus mandi then siap2 utk g klinik. doc ckp tekak ak dah truk dah ni. siap kne infection. but me xdemam. suhu badan ok.  pastu dia ckp ak kekurangan antibodi. balik2 ak trus masak bubur. sungguh xtipu, ak xlalu nk makan makanan yg keras2 ni.. perit weyh. siyes x tipu, even nk telah air liur pon perit tau. so wat masa skrg ni ak mmg wajib mkn ubat. kerja kt call center if xde sore better xyah kerja. huhhu.... 

n skrg ak rase sore ak dah kembali juz skrg ni masih kasar bunyiknyer. but insyallah lusa suara ak akan sepenuhnyer kembali. nasib bek off dah jatuh pada hari semalam n arini. ada masa utk ak berehat. alhamdulillah.

and 1 more thing, esok si dia balik KL. so seperti yg dijanjikan, ak akan masak and makan tghari sama2 kt umah. menu dah ada dah. tunggu esok yer sayang. always luv you dear....

Wednesday, December 15, 2010

janji yg sentiasa diperli2 akan ditunaikan SOON....

ak masih mempunyai hutang dgn dia... hutang yg dr dulu hingga skrg yang masih belum ak tunai2kn lg.. huhuh... nk tau xak hutang ape? hahah.... dia salu perli2 ak bab2 camni... hahhaha....

hutang ak yg belum ak tunaikan ialah utk beri dia mkn air tgn ak.. huhuh....

dulu alasan yg ak beritahu kt dia ialah ak nk masak ak kne ada bahan2 complete kt umah. termasuk la kne ada dapur, gas, garam, gula, cili blender dan bahan2 mentah. if complete sume tu mmg ak masak.

dulu ak dok umah pakcik ak, so payah la sket nk masak2 ni.. even bahan2 sume ada tp xsedap la kn masak gne bahan2 maksu ak tue.

pastu skrg ni kt umah sewa ak ni, barang2 cam kuali, dapur, gas, periuk suma dah ada, just yg xde bahan2 mentah. but still ak xpernah lg bagi dia merasa mskn ak. ak salu mms jek menu2 yg ak dah masak... hahhahah... kasi dia terliur sket... kkekkeke....

skrg ni, semenjak dah ada peti ais kt umah ni, ak rase ak dah bleh tunaikan janji ak pada si dia. menu2 utk dimasak dah ak pkir. bahan2 dah leh beli, cili dah bleh diblender sume. bawang2 sume dah bleh beli. hahhaha....ak rase gembira semenjak dah ada petiais ni. hari2 masak pon xpe... ilmu masakan yg ibu dan abah ajar akan ak curahkan kt dapur umah ini.

jadi dgn ini, sy akan masak utk kamu.... saya akan tunaikan janji sy pada awk...

minggu depan harus lunch bersama2 wokeh... =)

Wednesday, December 8, 2010

soal hati dipersoalkan....

sejak 2 menjak ni ak happy sgt2. lagi2 selepas ak grad. abah ibu dah tau yg hbgan ak n kekasih ak serius n mereka pon serius utk mengikat kami berdua. agak nerbes ble abah acap kali bertanye ayat camni "angah, zaki tu sape?" dan acap kali jawapan yg terpacul dr mulut ak ni keluar "zaki tu kawan angah...dan bla bla bla...." =)

selalu ak bg jawapan tu kt abah... tp ble ibu tnye soklan yg same, direct jek ak ckp "zaki tu boyfriend angah la...." owh...ada perbezaan kt cni kn? dgn abah kne ckp bertapis sket... ak sgt2 xberani nk ckp direct dgn abah...takut xsame dgn apa yg ak harapkan...kang xpasal2 kne marah. fuhh... nebes2... dgn ibu sume jadi linean... ibu sporting bak2 camni. sal hbgn mmg ak prefer ckp dgn ibu. sbb ak tau nnti ibu akan bekap ak ble keadaan jadi kalut. cam dlu waktu ak nk bawak zaki jmpe abah dlu tu, ak dah mintak pendapat ibu dlu then waktu mintak izin nk bawak zaki tu, abah byk giler tnye, nasib bek ibu ada bekap ak sket... thanks ibu..

kadang ble ak stori hal ni kt alang pon same gak..mesti ak kne marah...hahhah...adik marah kakak tue... ngeng tol.... alang byk kali nasihat ak utk berterus terang kt abah tp almaklum la ak ni sorg jek anak pompuan dlm keluarga ni haruslah ak segan+takut... takut dgn respon abah.. adik beradik ak sume laki kowt. dorg berani jek ckp dgn abah ibu ada gf bagai... ak ni sentiasa berselindung dr kebenaran. kebenaran yg ak sedang bercinta. baek hal2 bercinta ni mmg parents ak akan jd org terakhir tahu. sbb ak tau dorg mmg xkn benarkan ak bercinta o berhubungan dgn laki if ak masih belaja.. hhahah....gatai sungguh ak nih.. kekeke.....
nk distorykan lg, waktu ak sekolah menengah dulu, ak ada hp n ada name laki dlm hp tue, trus abah hempas hp ak... uuuu...sedih tol... tu la hp pertama ak tau... trus ak fobia nk bgtau abah sal ak berkawan dgn laki. n ble masuk U baru abah bg hp n xkisah ak ada no lelaki waktu tue. n waktu kt uitm segamat utk diploma tue pon ak xbgtau dgn abah pon dgn sape ak bercinta o pape. yg pasti ibu tau.! ibu sentiasa tau...dgn sape o dr negeri mane....hahahha.... dgn ibu mmg ak xreti nk berahsia. mgkin sbb ibu je wanita terapat dlm family ak kowt. huhuh

haishhh....berbalik pada event convocation utk degree ni, mula2 abah ckp abah xconfirm dtg o x, sedih tau time tue, so waktu 4hb tu ak bgtau ibu yg ak nk g convo dgn zaki since dia leh teman ak, ibu ckp ok, pastu xsemena2 beberapa minit kemudian abah plak call n marah2 ak sal keputusan ak utk pergi dgn zaki. huhu..kne marah..sedih tol. pastu abah ckp if zaki ada kt ctu abah akan g tempat lain. abah merajuk la tu.. pastu abah suoh ak g dgn paksu. ok fine, ak g gak dgn paksu and zaki? ak inform dia utk jmpe kt UiTm jek. nasib bek zaki jenis xkisah. hurm...hati masih sedih n berdoa semoga hari esok berlalu dgn indah.

esoknyer waktu konvo tu lak, zaki jmpe abah. ak dah kt dlm, mmg xtau ape2 kt luar. zaki mesg ak dia ckp dia dah jmpe abah sume. ak nebes. xtau pe jd kt luar. kowt abah merajuk g tempat lain ke ape ke mmg ak xtau. zaki ckp sume ok jek. bagus la camtu. 

pastu ble dah abis tu, ak trus jmpe abah ibu sume. family ak sume sedang tunggu ak termasuk la zaki. zaki pon ada bersama2 dgn family ak. seronok tgk zaki ada kt ctu. happy! time tu ak sibuk betul bergambar. sume adik beradik ak pki jubah konvo ak. merasa mereka pakai jubah. tgk mereka gembira, ak rase sgt2 gembira. teramat gembira sebenarnya. lepas tgkp gambar dgn family, xsemena2 abah suoh zaki bergambar dgn ak, pergh time tu ak xtau nk ckp pape...mcm xcaye pon ye gak... betul ke abah suoh zaki bergambar dgn ak nih.. pastu yg pegang kamera abah lak tue. abah yg amek gambar ktorg berdua weyh... malu2 kucing ak dibuat abah nie... ibu lak senyum2... (^__^)

pastu since ak bawak kereta masuk uitm, so ak gak la yg kne bawak kuar, waktu ni paksu n aqil naek dgn abah. n waktu nk balik tu ak, along,alang, zaki, ejat n memen lepak minum2 kt sec 7. abah benarkan ak balik lewat. hehehhe...

sesampainyer kt umah paksu d kajang, tetiba abah panggil ak tanye sal zaki sume. soklan diatas dipertanyakan lg... jawapan yg same ak ungkapkan tp kali ni ak jawab serius. mmg time ni ak direct ckp sal hubungan ktorg. depan paksu, maksu,ibu dan abah ak ckp jujur. skrg ni ak tgk abah dan ibu dah menyukai zaki. mereka suke dgn pilihan hati saya. saya teramat gembira. siap abah ckp abah nk nikahkn ktorg cepat2...n ayat abah yg xleh handle yg akan ak ingat sentiasa ialah abah ckp yg "ini bukan zaki yg tergila2 anak abah tp anak abah yg tergila2kan zaki sampai apa2 hal sume zaki..nk g convo pon dgn zaki...." hehehhe...apelah abah ni, ada plak ckp camtu, klo abah nk tau zaki pon sbnarnyer tergila2 kn angah tau...huhuh...mungkin sbb sy xreti nk sorok rase sayang tu kowt yg wat abah nmpk yg ak tersgt2 syg zaki... mungkin!

abah ckp suh zaki jmpe paksu dulu. kne interview dgn paksu sume. dah lepas stage dgn paksu then leh bawak family jmpe abah ibu kt perak. malam tu hal ak dan zaki sentiasa diborakkan. sampai ak terasa sgt2 malu. ada sekali tue, ibu n maksu borak2 sal menu2 yg akan ada waktu ktorg kawin nnti. kelakar x? tunang pon blm lg tp ibu dah pkir masakan yg perlu ada nnti waktu kawin. katanyer perak style... =)

hurm...terasa semuanyer mengikut perancangan ak dan zaki. alhamdulillah. ak bersyukur sgt2. mudah2an semuanyer menjadi kenyataan. kepada zaki, saya akan sentiasa menyayangi awk... dan akan sentiasa tergila2 kn awak jugak...hahahhahh


Tuesday, December 7, 2010

.
.
.
.
.
.
.
.
.
masa sentiasa mencemburui saya.... haishhh... busy sangat2 sampai xde masa nk update blog.... tunggu yer... =)

Saturday, December 4, 2010

3.12.2010 - 5.12.2010

hari terindah bersama2 kawan tersayang... amek jubah bersama... bergambar besama...habiskan masa dr kul 10.30am sampai kul 1am ( 4/12/2010) bersama2... ouh kawan2ku, ak sayang kamu2...

korg2 nk tgk picha x?

tunggu~~~~~

so, esok adalah hari besar tuk ak... esok ak konvo yg akhir kalinyer utk degree ni. if ada rezeki utk sambung, insyallah..

cant wait lorrr...

preparation utk konvo mmg xde lg so harini ak dah cop bf ak utk menemaniku membeli persiapan utk konvo nnti cam baju kurung n tudung... cadangan nk tema warna merah... yeahhh....

gambar2 akan diupload soooon.........

Saturday, November 27, 2010

jumaat yg bahagia dan plan jangka pendek...

harini ak rase gembira sgt2.. mane xnyer... dah la tgh no sitting kt opis... pastu lepak tgk astro jap kt loker room... tiba2 beg ak mengeluarkan vibrate2.... skali tgk no pelik... +no yg byk2+panjang2... pelik2... sekali angkat ak terdengar suara abah dan ibu. ak senyum2+gembira dgt2... sudah lame ak merindui suara tue.. suara happy mereka membuatkan ak rase sgt2 bahagia. mereka begitu rindu kn kami adik beradik. abah ckp save no tu then kalo rindu leh call no tue..

harini sahaja ak dah call banyak kali...sampai ak sanggup amek short break semata2 nk borak2 dgn abah dan ibu. tp dpt borak kejap jek since ak short break for 14min only...  time tu dlm kul 5lbh...kt mekah baru pagi. pastu ak janji dgn abah ibu yg ak akan call balik pas balik kerja dlm pkul 10 gitu.

dah abis kerja, ak call asik masuk voicemail jek. harus lah ak xpaham. pastu ble translation english baru ak paham yg mengatakan yg org yg ak nk ckp ni xdpt dihubungi.

baru kejap ni ak borak2 dgn abah ibu. lame giler borak2... cerita pasal raya haji ktrg adik beradik kt cni. hahahhaha....yg best nyer ak ckp ak nk pinjam kereta ibu lame2... sampai angah dpt kereta baru... hahaha... yg bestnyer lg, abah dah bg keizinan....abah suoh ak pakai kembara tu sehingga ak beli kereta baru... YES!! slip gaji sume ak dah print dah. alhamdulillah..... bestnyer perasaan nih.

abah ckp insyallah akan pulang ke Msia pada 2hb december. alhamdulillah waktu tu pon jatuh pada hari ak off day. off day memihak pada ak. so ak dapat jemput abah ibu nnti. pastu 5hb nnti abah ibu akan hadiri majlis konvokesyen ak.

n utk hari ni ak dah wat plan besar utk perancangan masa pendek. bulan mei adalah harinye.... opsssss.... tunggu~~~

Thursday, November 25, 2010

sedih harini dan semalam....esok sedih? hurm....

perasaan sedih menyelubungi diri. sedih semalam berlarutan hingga ke hari ini...

akibat kesilapan diri kerana terdengar ckp kawan, ak wat kesilapan yg membuat ku menanggis 1st time kt tempat kerja. segan giler. if kene marah dgn customer ak leh handle lg. tp sbb kawan bg wrong info regarding some information,  wat ak menanggi kegeraman. teramat marah tp xsampai hati nk marah, kerana tahan marah, hanya menanggis dpt sejukkan hati. ak marah+sedih sbb mgkin akan effect performance ak utk bulan ini. dah la aim ak mmg nk maintain good performance tp mungkin xdpt kowt. nasib baek ada abg senior kt ctu bantu ak. itu pon ak xsure progress akaun tue. tp time tu sume kerja ak jadi huru hara. ckp dgn customer pon tah pape. english broken giler. mampus ak xkira. hurm....time tu mmg spoil mood ak. mmg ak xckp dgn dia. cian dia meal break sorg. hurm..kesian dia...tp time tu ak xlayan. tgh marah la katakan..

lepas ak dah ok dan xde perasaan marah2 tu lg. ak dah leh dah ckp dgn kawan ak tue. hurm, borak2...ketawa2... seperti mcm xde pape yg berlaku. pernah sekali tue. waktu ak tgh marah2 tu. ak mmg xtegur dia. dia ada gak nk ckp dgn ak tp direct ak ckp "jgn ckp dgn ak, ak tgh marah ni" pergh...ak rase rude giler tp nk wat camne. time tu tgh panas lg.

hurm... tu kisah sedih semalam,...

kisah sedih harini?

entah la, tetiba terasa sedih. nk share pon rase serba salah. hurm...xske la camni... nk luahankan menjadi masalah. bertambah2 sedih dah ni. mungkin ak patut bukak blog baru. share sume2. make it private.. biar ia menjadi blog private ak utk selamanya.

hurm...mmg dah terniat.

so kisah harini.....sedih hari ini akan dipost d diari buku sahaja....

Wednesday, November 24, 2010




pernah terpikir x memori masa lalu korg? sewaktu korg bergelar kanak2 yg xmengerti apa2...yg mahu bermain setiap masa dan balik lewat senja? sewaktu korg melalui zaman remaja yang penuh huru hara, dah pandai bercinta tanpa pengetahuan keluarga, yg mane memberontak ikut ske, moody setiap masa, kuar malam ikut ske?

penah pkir x?

bagus.

mmg kne pkir.

pkir2 lah...

Monday, November 22, 2010

lagi 1 dah nk 1000....


wah.... baru ak perasan, sedang ak tgk fesbuk ak nih, ak cek kawan ak kt fesbuk hampir seribu @ 1000. (lg sorg genap 1000)

opsssss...terkesima jap...
hurm...nk kate kenal sume xlah, mungkin ak akan cek balik n delete2 mane2 org yg ku xknal...

seribu@1000? ramai nyer... 
korg ada fesbuk x?
bape fwen korg skrg? 
mngkin lbh dr ak kn?
ke kurg dr ak?
ke korg xde fwen lgsung nih..
aiyakkkkkk.....

hahhaha....poyo x?

S.T.A.L.K.E.R.S ADALAH AK JUGA KAMU2!!!

ak percaya setiap dr semua manusia dalam dunia ni akan ada sikap ingin tahu.... seperti ak juga. ak xkan dapat mengelak kn diri ini utk tidak mahu ambil tahu. if ak xtau, sooner or later ak akan tahu juga... ak memiliki habit utk mengambil tahu ttg org2 disekeliling ak. lg2 skrg ni dunia cyber skrg ni. fesbuk contohnyer...

stalker?

mungkin ak salah seorg dr stalker2 yg ada dlm dunia nie... setiap org adalah stalker (tipu la kalo korg xnk ngaku!).. tgk2...lihat2 dan cari2.. ak jarang2/kadang2 sentiasa update dgn status kawan2 ak termasuk insan tersayang. even xpeduli tp dlm hati ak rase ak peduli. hurm....

tp akan ada 1 akaun yg mmg ak akui, ak xkan termiss... sorry!

(p/s: ni la xtvt ak dikala ini...jalan2 kt fesbuk org, kuar masuk, masuk kuar. arghhh..nape ak xngantuk nih??? haiyaaaaa~~~~)

Raya Haji 16,17 & 18HB Nov 2010


Alhamdulillah, ak dapat cuti utk raya haji... cuti 3hari tue.. terbaek sungguh. so plannyer mmg nk balik kg. even abah ibu xde n masih lg berada di mekah, ak ttp gak nk balik kg.

Untuk dijadikan cerita, sepatutnya ak nk balik kg hari isnin tue then  along nk lik sekali and alang plak, dia xleh balik hari isnin, so nk xnk mmg kne balik hari selasa jugak. kisah hari selasa yg pg2 berkaitan dgn ak xyah la tau.. hahha... janji dgn alang balik tghari, then ak terdelay amek dia ptg lak since along ckp dia xlik kerja lg. along ckp dia kerja half day so ak curi masa sket utk berdating...sian alang tnggu lame.

Habis jek masa berdating, waktu tu cuaca mmg dah sepoi2 bahasa dah, pas anta dia, hari terus ujan, hujan selebat2nyer... viper ak plak mcm nk xnk jek berfungsi, tensi tol, radio lak rosak, so tape J.Lo la ak salu dengar, mmg lagu tu je la ak dgr, menyanyi ak sorg2 menyumbangkn sore yg konon2 ala ella tu.... suara memanggil ujan... hahahha (arghh...peduli pe....org kete sblh bkn leh dgr ak pon....ngeee)

Pastu sampai jek shah alam, alang ku jemput then truskan perjalanan ke banting utk amek along plak... huh, time ni mmg hot, mesg2+col2 along, along ckp dia masih kerja lg...mula2 ok la, makin lame ak makin sakit hati, janji kul bape pastu gerak kul bpe, mmg panas weyh, sambil menunggu along dan ambik masa nk lepaskan marah tu, alang ajak ak lepak umah cho haya, ak lepak la, duk lepak borak2 n mkn2 ak mesg n col along lagi, masih xabis2 kerja lg... start tu ak da moody semcm. tension lg. janji tinggal janji, ak yg panas hati!

Pastu kuar jek dr umah cho haya, ak trus menuju kt bengkel along, alang ckp dia tau nk ke bengkel along. ak ikut je la direction yg alang pg. sampai ke mane tah dia bawak ak. alih2 bleh plak dia ckp "angah, alang rase kt dah salah jalan dah ni.." ak dah panas hati, miyak ak isi penuh dah tinggal separuh, ak col along n tanye balik mane bengkel dia sume, bapak lame weh ak sesat, ni gara2 alang r ni, selepas alang menyesatkan perjalanan ak, ak mmg trus menerus moody giler2, dgn along sekali kne tempiasnyer...kete bapak laju ak bawak. huh, rase tertekan yg mane memaksa ak utk trus menekan pedal minyak sedalam2nye. jalan kg yg tanah xberapa nk rata tu ak leh tekan minyak sampai 100km/jam tue... marah punya pasal.

Pastu along plak bg ak salah direction, bertambah moody ak. along pon xmampu nk ckp pape ble ak moody2 nih.

Sampai2 jek, along ajak borak bagai, mmg harapan la kn nk borak2 dgn ak waktu tgh marah kn...alang dah duk diam kt blkg tue. hati ak masih panas lg nih. masih xpuas marah alang lg...ahhaha..bagus kn?

Dr banting ke tapah along bawak keta, n dr tapah ke terowong ke jelapang tu ak yg bawak. waktu tu dah la malam, cuaca mmg sentiasa hujan, dan seperti biasa, lagu J.Lo menjadi tape wajib ak.  dah sampi ke simpang masuk ke tol tu ak tnye alng, masuk cni ke trus, pastu alang diam jek then ak trus je la.... alih2 upe2nyer ak dah salah jalang. haa ni bkn salah ak, ni salah alang lg.. along masih gak tido2 even ak ckp ak salah jalan...ak trus je la... alih2 trus jek kuala kangsar... pastu along bawak plak...

Utk dijadikan cerita pastu, depan tu ada tol, line mmg panjang, kete ktorg duk blkg lori so xpat nk tgk depan sgt2... ble mkin dekat, tgk line touch 'n' go kosong weyh,  nasib ktorg mmg xmalang, nasib bek ak sempat topup kad ak tue... mmg laluan tu umpama laluan VIP utk ktorg. pastu along buat perangai, time tu mmg dia mengila2.... dia lei melambai2 kad touch n go ak tue dkt org2 sblh yg beratur panjang utk bayar tunai...ak malu giler.... hishhh...segan ak... tp pastu ktorg ketawa terbahak2 mengenangkan perilaku along... mesti panas hati org2 sebelah tue. pasti lepas ni dorg akan berduyun2 membeli kad touch n go.. ahakz... so korg2 make sure before korg jalan jauh korg topup awal2 korg nyer touch n go k. if terlebeh kaya sket, then kuarkan la sket dwet utk beli smartag... lagi senang, xyah turunkan tingkap. hehhe....cam ak, later la ak beli.....

Alhamdulillah dalam kul 1am cam gitu ktorg sampai umah nde siah. ak tido umah nde siah, adik beradik ak yg lain tido kt umah bekut. kamil ada kt sne.

Esoknyer raya, ak msih liat nk bgn...tido lmbt koet, tgk jam dah kul 8 lbh... pas tunggu nde balik dr smyang raya, ktorg beraya umah cik jaapor...ni kira cam pcik sedara ak la kiranyer... juadah pg tu lontong... sedap2... pastu beraya umah nde hawa lak. juadah utama lontong, rendang ayam n laksa.... ak dgn muka xmalu ak mkn lontong bertambah, rendang ayam pon bertambah gak...pergh....sedap weyh, meleleh tgk...dgn ayam hutan lg...liat2 yg memaksa ak memakai tgn. nyum2.... nasib bek umah mak sedara ak, hahhaha.... buat muka xmalu sudayh...

Pastu last sekali ak g umah mak sedara ak yg nde lamah plak, juadah utama mee kari. tp disebabkan perut dah penuh melantak lontong, rendang dan laksa, ak dah xpandang dah bende berat2 nih....tp ak terkesima jap ble nmpk ada nugget n cake coklat tue... nyum2... melahap lg ak... cake coklat tue...sedap2... mmg sedap.. dah mintak resepi dr kazen ak tue tp ada ke dia mntk ak ayam yg 1 badan warna itam. mane nk carik? senang nk dpt if ak rendam dlm cat bleh la... hahhaha... tp siyes weyh... mmg cake tue sedap...lembut...empuk... penuh berkrim betul...fav tue.... (niat dlm hati mmg nk mintak tapau tp apekah daya.....ak bukan sesape...ahakz....)

Pastu g umah nde yam lak kt kuale, juadah utama, sup daging+tulang.... nde yam ada sediakan mee, bihun, n laksa utk disajikan bersama sup tulang tu tp ak dah xlarat nk mkn so ak ratah jek tulang tue... tulang yg beso tu ak lahap sorg2... haihhhh...sedap sehingga menjilat sudu..

Kali ni mmg ak fully utilized cuti yg company ak berikan...mmg berbaloi ak balik kg beraya.. sambil mengeratkan hubungan, sambil tu jugak ak membela perut.. ahahha...badan mmg dah terasa berat dah ni...mmg dah berkurun ak xbersenam... apekah daya, ak mmg xmampu menolak rezeki...

Tak kisah lah, yg pasti, ak enjoy tiap moment bersama sedara mara dan juga adik beradikku....  

Tuesday, November 16, 2010

gembira+bersyukur

tak pernah ak terpikir akan mengalami perasaan gembira ini lagi,

gembira bercinta? mungkin!

(serius) dulu ak selalu pkir yg ak xkan merasa hidup gembira seperti dulu,
rase hubungan yg indah seperti



alhamdulillah ak dah temui insan yg sentiasa buat ak tersenyum,
yg ada dikala ak duka
yg ada bersama waktu ak gembira juga.
dan sentiasa ada sewaktu ingin bermanja2... (opss.... )
dan menjadi gila2 waktu gila2 ak dtg, (ngeeee....)

mungkin terlalu awal untk ak mengatakan rase bersyukur kerana anugerah yg Allah s.w.t berikan padaku

terlalu awal kerna dia blm sepenuhnyer menjadi milik ak

ak berdoa mudah2an dirinya menjadi milikku.

amin~~

Sunday, November 14, 2010

xske.

ak mungkin xsama dgn org2 lain yg berada di luar sana, mungkin sama jantina tp perasaan hati lain2..

benar ak insan biasa...
ak tahu.

ak sedih tatkala sedang ingin bermanja2, sedang ingin bercinta o mungkin sedang bermesra, ak syok bercakap, tp korg diam and wat cam xtahu. sedih.

terasa hampa.. 

hurm...sampai cni je kowt. 

xsampai hati nk tulis panjang. biar je hati ak terluka. (dah biasa).

Thursday, November 11, 2010

ini pilihan ak..

ak dah tetapkan pendirianku. dimana ak akan trus berkerja dgn kerja ku skrg.  ak terpakse melepaskan peluang pekerjaan dgn kerajaan. ini kerana ak mempunyai misi visi ak sendiri. mungkin org akan bercakap "bodoh la ko husna, sal ko xg exam ptd tu??" or mungkin org akan ckp "siyes ko rugi giler", mungkin, tp skrg ak yg tentukan diri ak sendiri, andai ak bodoh, ak bodoh sendiri. ak yg mencorak kan hidup ak. andai ak salah, xkisah, sbb ak tau itu adalah jalan yg ak pilih. andai ak betul2 berusaha keras, ak pasti pilihan yg ak pilih ni adalah pilihan terbaek yg ak pernah buat dalam hidup ak. 

btw, camne nk g exam ptd andai ak xtau satu apa sal kerajaan o isu2 semasa?? owh, kawan2 ada cakap yg ada buku2 sal exam ptd, leh tgk kt internet bagai tp sal ak bukak internet jek, ak bukak fesbuk, blog sume. nk carik info sal kerajaan harus xtau. lagi2 dalam masa seminggu nih. mmg xla kn. ak xske nk g exam tp xtau ape2..atlis if ada buku, mmg confirm ak akan bace, n skip2 mane yg ak rase cam xbest. atlis setengah habis ak bace n ak wat note2 sket. if camtu mmg ak sure ak akan pergi.

selain dr tu yg membuat ak rase cam malas nk g sbb ak xde cuti waktu tue. hari exam ni bukan jatuh pada hari off day ak. nk mintak swap tp xdpt2. tension!! ramai yg dah dpt swap. tp ak tak dapat. menci2. pastu ak dpt tau yg ak dpat ptd ni dr khai. if dia xckp mmg ak xtau. huhuh....ak agak terkejut. 

org cakap if ak xg exam ni ak mungkin akan di blacklist dr kerajaan? dah xleh kerja kerajaan dah. ye ker? betul ke?

as for now, ak nk berkerja keras utk masa depan yg cerah. ak akan berusaha. itu sudah pasti!! even terpakse "sakit2" dulu. bak kate pepatah, 

"biar sakit2 dahulu dan bersenang2 kemudian"

insyallah, sekiranya ak masih ada peluang berkerja dalam kerajaan lagi nnti ak akan mencuba.

Monday, November 8, 2010


" Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir. Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya... Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa... moga akan kembali ceria kehidupannya nanti... "

panggilan dari mekah..

semalam mendapat panggilan telepon dr abah dan ibu. terasa sgt3 bahagia kerna dpt mendengar sore abah dan ibu akhirnya. abah berpesan padaku,

"angah skrg ni kumpulkan sume adik bradik, along, alang dan kamil sume, pesan abah akan tipon sorg2 dan  tullis pe saje doa yg angah,along,alang dan kamil nk. lagi sejam abah telepon.."

pastu abah pas kt ibu,


"angah jage diri dan adik beradik tau....." ibu cakap dgn nada yg bergetar2...sayu hati...


mudah2an doaku dan adik bradikku dimakbulkan Allah,

amin.

Sunday, November 7, 2010

Wednesday, November 3, 2010

THE LITTLE MERMAID....

apabila tengok video ttg kanak2 ni, sy rase sedih dgn diri sendiri. mana taknyer, kanak2 ni tabah dan redha jek bila dilahirkan dengan keadaan yg xcukup sifat.. tapi sy lak, bile jerawat tumbuh merata kt muka ni, mula la ak xtentu arah mencari apa2 yg boleh ditepek utk tutup jerawat yg membengkak tue. merah menyala cam mentol. huhu.. malu org tgk jerawat kt muka nie..

tp kanak2 ni,beliau masih lagi mampu tersenyum dan ketawa, xkisah pe yg org ckp, dia redha keadaan dia jadi camni...

video

kanak2 ni sungguh tabah dan KUAT....




Tuesday, November 2, 2010

rindu abah ibu...

hurm, skrg ni ak sentiasa rindu kt abah and ibu, dorg g haji. smlm terbace status fb seorg kawan. ak semakin takut, gelisah. semoga abah ibu selamat menunaikan haji dan hadirkan diri pada convocation ak pada 5hb nnti.

abah ibu...angah nk peluk... plis dtg dlm mimpi2 angah. angah teramat rindu.


teramat2 rindu... (T_T)


angah sentiasa berdoa semoga Allah sentiasa memberikan kesihatan yg baek pada abah ibu dan dijauhkan dr segala musibah.



Monday, November 1, 2010

bulan OCTOBER yg terindah....

bagi ak bulan oktober ini lah bulan yg terindah. bulan ini byk memberikan ak "sweet memories"...


memori yg sungguh terindah.... 


selamat tinggal OKTOBER 2010.

Sunday, October 3, 2010

bersedia ke?

mcm xcaya jek...

mcm sedang bermimpi jek...

mcm indah jek...

bagaikan tidak percaya apa yg dibincangkan...

mudah2an semuanyer berjalan lancar.

mudah2an Allah terangkan jalan2ku...

mudah2an Allah memberkati segalanya.

amin~~~

Friday, October 1, 2010

1 OKTOBER 2010

mula mula saya xperasan hari ni berapa tarikhnye, ble bukak laptop then kt  fesbuk, tgk birthday kawan2 yg lahir pada hari ini ak tetiba terus teringat yg hari ini ada terselit kenangan manis dan kenangan pahit saya. 


hati saya menjadi teramat sayu, kenangan dulu datang dtg dlm fikiranku, satu- satu kenangan muncul. saya duk diam melayani perasaan.


KALAU DULU: tepat kul 12.00am, akan wish hapy anniversary. dan kalo tepat hari ini masih berhubungan, genap 5thn.


cam td, saya xtau knp dan mengapa............

.......................................................................................


mungkin saya terlebeh terpikir dan teringat, maaf.


saya xpatut. tp perasaan itu tetiba muncul.


maaf!

Sunday, September 26, 2010

lelaki2 dalam hidup ku

hari ni saya nk bercerita ttg lelaki2 penting dalam hidup saya. saya rase saya sgt2 beruntung kerana memiliki lelaki2 ini, yang mane membuatkan hidup saya seperti SELAMAT. jikalau berjalan bersama LELAKI2 ini, saya terasa diapit oleh bodyguard2 yg saya xperlu bayar. FREE OF CHARGE wokeyh...beruntung x kalo kamu dan kamu dan kamu berada di tempat saya? dalam hidup saya, 

  • saya ada 1 lelaki yg sangat2 menyayangi dan sentiasa memberi perhatian, cari duit utk melengkapkan keperluan asas dan keperluan utk hidup.
 abah
latest news: abah dan ibu akan menunaikan haji pada 17hb oct ni... 

  • kemudian saya memiliki 3 org lelaki yg sentiasa bergaduh sewaktu kecik dan juga sentiasa memerlukan saya ketika waktu2 sedih dan gembira, sentiasa amek tau ttg hari2 saya, sekolah saya, bertanyakan pendapat dan nasihat dan juga lelaki2 yg saya sentiasa bercerita dan bergelak ketawa, 


adik beradikkku
along, alang dan kamil
  • kemudian sy ada seorg lelaki yg sentiasa memberikan nasihat kepada saya dr segi agama dan bergelak ketawa dan kadang2 saya juga mintak nasihat dia dr segi perihal2 kekasih hati, dia adalah abg sy juga..
 abg eddie
  • dan beberapa bulan yg lalu, hadir lg  seorg lelaki dalam hidup ak dikala saya sedang berduka, lelaki yg memberi saya sinar baru dlm hidup, yg memberikan saya nafas baru, memberikan saya rase cinta baru. lelaki yang sentiasa ada dalam ape jua keadaan dan juga sentiasa memberikan hari2 ak berlalu dgn indah sekali.
 zaki

jadi ni la lelaki2 yang penting dalam hidup saya skrg... 
mungkin ada masa nnti saya ceritakan WANITA yg bertahta dalam hati dan hidup sy pula yer..

 

Saturday, September 25, 2010

My Fav song for this september..... upcoming song? wait yah...



Impossible

i remember years ago
someone told me i should take
caution when it comes to love
i did, i did
and you were strong and i was not
my illusion, my mistake
i was careless, i forgot
i did
and now when all is done
there is nothing to say
you have gone and so effortlessly
you have won
you can go ahead tell them

tell them all i know now
shout it from the roof top
write it on the sky love
all we had is gone now
tell them i was happy
and my heart is broken
all my scars are open
tell them what i hoped would be
impossible, impossible
impossible, impossible

falling out of love is hard
falling for betrayal is worst
broken trust and broken hearts
i know, i know
thinking all you need is there
building faith on love is worst
empty promises will wear
i know (i know)
and know when all is gone
there is nothing to say
and if you're done with embarrassing me
on your own you can go ahead tell them

tell them all i know now
shout it from the roof top
write it on the sky love
all we had is gone now
tell them i was happy
and my heart is broken
all my scars are open
tell them what i hoped would be
http://www.elyricsworld.com/impossible_lyrics_shontelle.html
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible

ooh impossible (yeah yeah)

i remember years ago
someone told me i should take
caution when it comes to love
i did

tell them all i know now
shout it from the roof top
write it on the sky love
all we had is gone now
tell them i was happy (i was happy)
and my heart is broken
all my scars are open
tell them what i hoped would be
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible

i remember years ago
someone told me i should take
caution when it comes to love
i did

*my fav song...cam terigin nk karok lagu pulak.. nyum2..
hahahhaha 

hari yg gembira... =)

pagi td terasa seronok sgt2.. bgn2 tido ak terus tersenyum.. sambil berselumbung dlm toto ak masih lg tersenyum. indahnyer mimpi ak td... berharap supaya mimpi ak menjadi kenyataan. berdoa semuanyer menjadi lancar. 


dan satu lg perkara yg wat ak happy ialah apabila dpt tau yg ibu dan abah dah tau tarikh utk g haji. alhamdulillah, xlame lg abah dan ibu akan bergelar haji jamaludin dan hajah zakiah... wah, bangganyer ak.. =) berdoa semoga semuanyer berjalan dgn lancar dan abah ibu pulang dlm keadaan selamat. Tarikh utk abah dan ibu g haji adalah pada 17hb, dan kebetulan pada tarikh itu ak off day.  pastu nnti pada 10hb, ak akan balik perak, ibu ckp ibu nk wat majlis doa selamat, so sambil ak balik tu ak akan bawak pulang kereta sekali.

Tuesday, September 21, 2010

i love him.

Yes...that's true, 
I love him. 
Only him. 
I am so grateful to have him by my side. 


Now, I am counting every single days,hours,minutes and also seconds to introduce him to my parents. waiting the ideal days actually....

Zaki, always be mine,please!!!



4hb Septermber 2010



hahhaha... ni la pose ak pada 4hb september 2010 yg mane tarikh ini jatuh pada hari kelahiran ak yg ke 23thn. 

Pic taken by Zaki, 

Location: Kenny Rogers MidValley. 

Bersama kawan2 lain iaitu Riena dan pasangan nyer, Zaf dan pasangannyer... =)

mana satu yg ak nk pilih nie una?

ini cerita ttg kawan ak, td dia bertanya pada ak mana satu yg harus dipilih utk dijadikan bakal suami... katanyer sorg tu kekasihnyer yg dah berhubungan selama berthn2, dan sorg lagi tu EX-bf, katanyer juga sorg tu baek dan sorg tue cam noty2 sket, sorg tu lei menjamin kesenangan, dan sorg tue menjamin kebahagiaan. sorg tu sentiasa bz, dan sorg tu sentiasa ada setiap masa. kesimpulannyer ialah kedua2nya dicintai oleh kawanku. 


dia tnya pendapat ak. 


ak cme ckp kalo ak, ak plih org yg mampu buat ak ketawa, bahagia dan sentiasa ada disisi ak dlm apa jua keadaan. (itu ak la kn..), dan kalo berkait rapat ttg duit, ak ckp, duit lei carik tp kebahagiaan susah nk carik.


pastu kawan ak ni ckp, dia xtau mane nk pilih, kerna kedua2 nyer menjadi kesayangan nyer... (tetiba ak teringat kisah ak....errr...abaikan)


kemudian dia tanya ak soklan lak yg berbunyik:


kalo lelaki pilih pompuan tu krn hartanyer dan sbgainya, bistu pmpuan nk kne pilih bakal suami yg camne? huh....dgn ak sekali terdiam ble dpt soklan nih... mungkin harta jugak la kot ak ckp... hahahha...


ak ckp kt kawan ak tue utk buat pilihan betul2 dan cepat kerana berkait rapat dgn hati dan perasaan...salah sorg pasti "sakit". tp kn, ak tau sape yg ko akn pilih nnti... =)


#### rumusan yg lei dibuat d sini ialah jgn bercinta lbh dr satu yer.... dan kalo dah terlanjur bercinta lbh dr satu tue, pandai2 la buat pilihan yer.... jgn menyesal dikemudian hari~~~



Monday, September 20, 2010

knp skrg ni ak sering teringatkan sesuatu yer...

sesuatu yg ku panggil bintang.

kadang2 dengan tidak semena2 bintang itu ku sebut...

hurm....

bintang itu muncul semula!

apekah maksudnyer?

Saturday, September 18, 2010

saya xkisah malah malas nk amek peduli,

apa yg sy tahu,


sy tuan empunya diri. sekian!

Thursday, September 16, 2010

dah dpt lesen P balik~~

hye semua..

arini nk cerita sal kehilangan lesen P... tercicir atas kesilapan sendiri. tah mane letak tah. pastu semalam g JPJ semata2 nk wat lesen balik. Melayang RM20 kerana kecuaian aku tuh. 

tp xpe lah, melayang2 pon xpe. kerna abah ade cakap kalo ak xde lesen, abah xkan benarkan aku bawak kereta. abah nk bg pinjam kereta sementara waktu sebab abah dan ibu akan pergi haji. abah bg ak kereta utk mudah aku g kerja.

yeahhhh~~~~ 

TQ abah, TQ ibu... sayang kamu dan cinta kamu berdua sgt2... +  sayang dan cinta pada kekasih hati kerana menemani. lebiu more~~~

Sunday, September 12, 2010

Hari Raya Pertama Di Tempat Kerja

Raya pertama di tempat kerja kadang2 bukan lah sesuatu yg tidak menyeronokkan. Ini kerana dikala ini ada juga rakan2 sekerja yg senasib dengan kamu, malah merasakan apa jua yg kamu rasakan seperti mereka tidak dapat beraya bersama dgn ahli2 keluarga yg lain, xpat balik kampung dan sebagainya.

Benda yg sama juga berlaku pada sy dan juga kawan2 kesayangan sy. Kami kena berkerja pada hari raya pertama dan hanya dapat cuti pada hari raya ke 4. Disini tempat kerja saya ada wat majlis hari raya di opis, dimana mereka sediakan pelbagai juadah yang setiap umah pasti ada seperti lemang, ketupat palas, rendang ayam, rendang daging, nasi beriani, ayam masak merah, kuih muih, buah2an dan mcm2 lagi.

Itu tidak masuk dengan juadah2 yg dibawa oleh kawan2 saya. masing2 bawak juadah raya dr umah masing2 utk makan bersama2. kamu tau tak, yg keadaan kt tempat kerja sy sangat indah dengan kehadiran kawan2 yg sgt2 baek. Sy suke sangat keadaan tu. Sy dpt tengok mereka tersenyum, ketawa dan macam2 lg. sy suka tgk keceriaan dimuka mereka, sy rase bahagia. Dimana ia mengubat kesedihan sy tak dapat balik kampung.

Seronok rupa2nyer beraya di opiz ni tau tak. Mana taknyer waktu raya, tak ramai org akan call kepada kami. dan kalo ada yg call pon, mereka pasti akan wat kamu tersenyum. nk tau knp? sbb mereka akan ucapkan kepada kami selamat hari raya dan juga tanya kami knp kami tak dpt cuti. heehhehh...pastu ble abis waktu kerja jek, masing2 pasti akan berceritattg ceritera masing2 sewaktu berckp dgn customers. Yang mane cerita kelakar abis tu, mmg ktorg ketawa berdekah kah kah kah....  setiap dari kami mempunyai ceritera sendiri yg mane hanya kami jek yang rase pengalaman seperti itu.

Satu lg yg sy nk cerita ialah pada hari raya pertama di opis, masing2 mmg galak memakai baju baru. canteq! kadang2 jeles dengan mereka yg pakai baju canteq2 tue. hahhaha.... Opiz sy sangat meriah dengan baju yg bermacam2 warna. Bukan hanya org islam sahaja yg memakai baju raya, tp kaum lain juga memakai baju raya. Dan dorg sentiasa mengucapkan "Selamat Hari Raya" pada kami. Kami yg duduk dibahagian blkg opiz sentiasa membuat hal sendiri dengan menangkap banyak gambar. nk tgk tak gambar kami beraya di opiz??? hehhehe.

alahai malunyer sy...
tp peduli ape, makan kowt... lapar ni, korg pe tau...
hehehehhe

ni sewaktu berada di cafe.
kami sentiasa sempat utk bergambar biarpon sewaktu tgh mkn ye..
harap maklum.
dimana lensa berada, disitu ada kami.
=)

ini sewaktu berada di opiz.
tgk lah pakaian mereka.
canteq kn?
dan sy? serba ijau..
heeee

ni lah waktu yg menyeronokkan.
kami berkumpul sebagai SATU merayakan hari raya pertama kami,
india ada, cina ader melayu mmg ada punya. =)
kami beraya bersama.
tgk sahaja lah meja kami, penuh dgn juadah raya tau.

ni dekat hall.

Ye, ini lah saya.
sesi fotografi di laman tempat kerja sewaktu rest time.


Ini lah sebahagian kisah sy sewaktu hari raya pertama di tempat kerja. Semuanyer indah2 belaka. Dengan kehadiran kawan2 disisi, sy tidak rase kesunyian.

Saturday, September 11, 2010

Selamat Hari Raya...

Nak mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua:
  1. Guru2 dan kawan2 S.M.K Projek Seksyen 11 Shah Alam
  2. Pensyarah2 dan kawan diUiTM Segamat Johor tak kiralah sama ada sewaktu diploma atau degree
  3. Jurulatih2 dan Komander2 kesatria UiTM Segamat
  4. Trainers dan kawan2 kt CATT Training
  5. Trainers Scicoms
  6. kawan2 kesayangan dr Batch 9B Astro
  7. Team Leaders dan juga staff2 Astro sume.
Andai ada salah silap, sy dengan rase rendah diri memohon kemaafan diatas kesilapan yg pernah dilakukan dulu sewaktu dalam keadaan sedar atau tidak sedar... harap dimaafkan yer....
 

"ini org umah ak" punya cerita


Aritu kuar dating konon2nyer nk g beli baju raye bersama kt mid,
then tetiba terjumpa dgn kawan2 si dia,
pe lg kawan2 dia tanya sal ak,
dan xsemene2 dia jawab "ni org umah ak"...
...... ak senyum2 jek (malu2 kucing jap)

tak pernah org ckp camtu kt ak...
even baru stage gf and bf...

Awak, sy xsabar nk menjadi permaisuri dlm hidup awak..
sy akan berusaha utk membahagiakan hari2 awak sebagaimana awak membahagiakan hari2 saya.

Thursday, September 9, 2010

1st time ever!! 08.09.10

knp 1st time?


adoiii.. ni la 1st time ak bawak seorg lelaki berjumpa dgn sedara mara terdekat ak...


lg2 dgn adik kepada abah..


nebes sume ada..


siyes xtipu.


tarikh 08.09.10 akan diingati selalu.


perghh..baru ak pasan tarikh ni canteq (8.9.10)


insyallah ak pasti ini adalah permulaan kepada hubungan ak bersama dia.


permulaan utk ak bawa si dia kepada abah.


berdoa sentiasa semoga abah merestui hubungan ak dan dia. (abah xtau lg ttg dia tp ibu dah tau (^__^), adk beradik ak dah tau, dan menerima baek hbgan ak dan dia)


kerna ak sudah tidak ingin bercinta lg.


cukup!

Friday, August 27, 2010

hari sedih...raya unye citer...


Sedih sgt2 smlm... mmg waktu tu ak langsung xlei dgr lagu raya langsung. sayu sgt2... lagi2 ble mengenangkan saat ak xpat cuti raya. sedih tau. xpernah xraya dgn abah n ibu. even penat basuh pinggan mangkuk kt dapur pon xkisah la janji raya bersama. bgn tido menanggis, lg2 ble dpt tau mr azo mgkin akan balik jaybee.. huhuh.. lg lah terasa keseorangan. sedih! waktu kt ktm kajang pon ak ternanggis.. huhuh.... (nasib bek cover cam bunyik org selesema) (i_i)

Tp ble dah petang tu, ble emosi ak dah kembali ok, ak da lei pkir dgn tenang. makanya, ak redha jek dgn dugaan ak berkerja nih. even xpat raya dgn mr AZO pon xpe lah. if ak berada kt tempat dia, ak pon xkan dpt mengelak utk beraya bersama keluarga. awak, xpe, sy paham situuasi awak.... awak jgn riso sy yer, sy akan ok... =)...tgk ni, sy masih lei senyum lg.. 

Redha gak ble xpat balik raya kt perak. insyallah raya ke 7 or ke 8, ak akan balik kg. jumpa abah ibu...peluk cium bagai... ak tau, abah n ibu pasti akan rase kesunyian gak tanpa ak. ibu siap ckp thn ni ibu xwat pape pon slain dr menu utama "Mee Kari"..perghhh... terbaik ibu nyer mee kari weyh... kuah pekat+byk kerang+byk fishball+byk mcm2 lah.. mmg terbaek lah.. even if ak "dibenarkan" utk tak pose pon, mmg kerja ak kopek kerang dan selalunyer ak akan ader "share" dgn kerang tuh.. sambil kopek kerang sambil tu jgak ak ngap.. hehhehe...

Dan selalunye tiap kali malam raya, kerja ak ialah buat kek buah+kek marble.. dah siap wat kek, kerja ak ialah cuci bekas kuih raya + masukkan kuih raya dlm bekas nyer. malam raya ialah malam segala penat. tido pon lambat. kerja ak mmg sentiasa berat. mana xnyer ak sorg jek pmpuan kn, jd kerja basuh pinggan mangkuk+sudu garfu sume mmg kerja ak. kdg2 kazen ak paham dah, mcm tau, pas mkn basuh pinggan sendiri.. hahahaha... 

Alahai, sedih plak rasenyer.tetiba teringat sal raya..  sayu plak rase hati ble ibu penah berkata kt ak.. "ibu baru lah ingat nk amek gambar sekeluarga waktu raya thn ni..alamatnyer xpat la sbb angah xde...." weyh...sayu weyh... sebak rase hati.......

Tuesday, August 24, 2010

sy berjanji

sy xkan buat kesilapan di tempat kerja seperti itu lagi..

sy takut!

kelam kelibut dibuatnya.

Monday, August 23, 2010

hari ke2 pertama kerja 80/20

knp 80/20? sbb harini ktorg 80% wat sendiri n 20% bantuan dr senior... meaning if ada kemusykilan lei angkat tgn n tnye senior pe yg perlu berdasarkan pertnyaann custmer... esok tidak akan sama cam harini... 


so far utk harini, sume berjalan lancar. even rase cam susah tp sy cuba gak wat yg terbaek.. n sy sangat2 berpuas hati dgn ape yg telah sy lakukan pd harini. insyallah esok pasti lebih baek dr harini...


tp yg xbest nyer ialah sy sungguh xtahan pada kesejukan yg cam dlm freezer tue.. mmg teramat sejuk sehingga terasa otak cramp.. kepala pon 1st time terasa sgt2 pening... walaupon pki sweater,TETAP terasa sejuk gak... huhuh.....


*wat masa skrg ni, utk misi jangka pendek,utk astro ni, matlamat ak ialah ak nk menjadi permenant staff. and i will try to reduce any mistake done by me as well besides, kne jaga kpi.... insyallah, ak pasti boleyh!
incik kekasih hati,
tahu tak...
Masa terus berlalu...
dan kini dah genap 6 bulan kt berhubungan....

Semoga kt akan disatukan dan menjadi penemanmu sepanjang hidupku...

Itulah pintaku.

Friday, August 20, 2010

hari2 berlalu dgn indah.


1st time jawab col mmg huru hara...


2nd time slightly better... (happy)


3rd time 100% ak akan jawab esok...


mudah2an berjalan lancar...


tp 1st time angkat col customer mmg xkan ak lupakan...


sejarah!!

Thursday, August 19, 2010

True Love is....

Defining True Love

What is true love? This is an age old question that has never been answered, because love is something that cannot be described using simple words. Most of us have experienced love in one form or anothing, but it can be confusing and sometimes difficult to determine exactly what kind of love you are feeling, and for a teenager that has emotions running wild all over the place, it is even more difficult to pinpoint. The love that we are talking about here is the love felt between two people, soul mates if you will, and this love, while spiritual in nature, does have some very solid characteristics…

True Love is Kind

Now here is an interesting thought. We just talked above about love being unconditional, meaning that your love remains regardless of your loved ones actions. The flipside of that is that if your partner is truly in love with you, then they would be unable to treat you badly. Love is kind, always. When you feel true love for another person, you are unable to treat them badly, even at the most irritating of moments. This is not to say that there are never any disagreements between two people that are truly in love. Your trip down the road of life will be paved with many arguments, from choosing the best wedding centerpieces to using cloth or disposable nappies. But none of those arguments will last long, and they will always end in complete forgiveness.

True Love is Exclusive

You can’t tell a person you truly love them and then turn around and tell another person the same thing. Some people would have you believe that they are in love with two people at the same time, but more often than not that are craving attention and using love as a way to get that attention. This is not to say that you can’t love more than one person. Love is a many faceted beast, and their are so many different levels that people can often become confused about their true feelings. The most common confusion is when a person is initially attracted to another person. The power of that attraction can be so strong initially, that the person will have no doubt in their mind that this is true love. However, those feelings don’t last, and are not anything like the true love we are talking about here.

True Love is Trusting

Distrust is a terrible thing between partners. If you feel that your partner doesn’t trust you, or you aren’t completely trusting your partner, it can cause extreme friction in your relationship. Being truly in love means that you can both go anywhere, speak with anyone, and do anything, without your partner sitting at home worrying about what you’re up to. Jealousy and insecurity may be natural responses for those of us that value something greatly, but your partner is not a possession, and should not be treated like one.

Tuesday, August 17, 2010

1st day kerja....

pertama sekali ak rase sgt2 nerbes... ni 1st time kowt... even ak dah pernah rase berpraktikal kt AISB but still rase nebes tu ttp ada..
but alhamdulillah sume berjalan lancar... hari pertama ak, ak diperkenalkan dgn mentor ak.. yg bernama albert dass... handsome indian guy.. nice voice... sepanjang dgn mentor, ak hanya dgr segala perbualan antara CSE and customers... not bad...

before tu ktorg diperkenalkan dgn ktorg nyer team leader. kak afizah name diberi. beliau seorg yg tegas tp baek hati. sgt2 baek lah. sepanjang berada kt contact centre. dia la org yg banyak membantu. ktrg diberi tiap2 sorg 1 headphone. 1 loker. tp skrg xde lg, k.fiza sdg berusaha mendapatkan ktorg loker. tgk...baek kn dia.. =) sy ske dia. dan skrg sy bercita2 utk menjadi sepertinya... =)

pastu waktu nk balik tue, ni la 1st time ak berbuka puasa dlm tren.. uuu uu u uu ...sedih plak rase nyer... tetiba teringat kat abah n ibu. tahulah ak betapa susahnyer idup sendiri d "perantauan".. =p

Sunday, August 15, 2010

Never say Never?

please!

never crossed my mind....

never come to my dream.

never!

Saturday, August 14, 2010

sy telah bergelar wanita berkerjaya skrg nih...

alhamdulillah...


selesai sudah...


start 16hb ni ak akan berkerja dah dgn astro


masuk kerja kul 10am and abis kerja kul 7pm.... (schedule xtetap)


moga2 sume berjalan lancar.


amin~~


sekarang ak sudah bergelar wanita berkerjaya..


new status... (yeah)


after bergelar student selama 18thn bergelar


2thn belajar kt Tadika Kemas Seksyen 18 Shah Alam


6thn belajar kt Sekolah Rendah Seksyen 18 Shah Alam


5thn belajar kt Sekolah Menengah Seksyen 11 Shah Alam (PROJEK)


3thn belajar Diploma kt UiTM Segamat, Johor


2thn belajar Degree kt UiTM Segamat, Johor.






*Congratz Una.....