Don't find L.O.V.E bcoz L.O.V.E will come by itself...
Don't force anybody to L.O.V.E you bcoz he won't L.O.V.E you without his L.O.V.E

Monday, February 21, 2011

20 February 2011. happy 1st year cinta!

azo....

SELAMAT ULANGTAHUN PERTAMA HUBUNGAN KT. alhamdulillah, hubungan kt telah direstui oleh kedua2 belah pihak. xsangkat permulaan yg menakutkan ini berakhir dgn kebahagiaan. syukur sgt2 Allah permudahakn hubungan kt. thanks kerna sntiasa memberi sokongan dan kekuatan kt syg utk memberitahu hubungan k.i.t.a kt abah n ibu dan juga thanks kt alang kerna mencabar syg utk beritahu ttg hal nie.

Rase takut ni dah bertukar menjadi rase bahagia. hurm..rase seronok menjadi anak pmpuan tunggal dlm family sy. syg abah ibu sampai hembusan nafas terakhir.

syg berdoa moga hasrat kt utk bersama dimakbulkan Allah.

Friday, February 18, 2011

irfan... auntie una rindulah..

 ni la irfan nyer... sgt2 comel kn?
hurm.. rindunyer nk peluk cium dak kecik comel gagah nie...

 irfan ni sbnar nyer anak kepada kakak zaki...
sgt2 xcited waktu 1st time jmpe irfan..
sekali jmpe terasa spt mahu jmpe lagi dan lagi...


 arghhh... tgk la irfan nie.. pandai plak dia posing2...
geram n rase nk cium2...

 hikhik... ni mmg selalu terjadi...
dia sgt2 ske duk depan tv..
and dia sgt2 kusyuk ble dgr selawat and ayat2 suci alquran ble diperlihatkan kt astro.

 ni irfan waktu kecik2,, entah bpe tah umur dia waktu nie...
pic ni di tlh di mms kn kpd saya.

ni pon same gak. pic yg d mms dan akan sentiasa di simpan dlm library laptopku..
manje irfan dgn pakngah dia...
hik..pakngah dia pon ske manje2 dgn sye...

video

motif ak letak pic irfan adalah kerna ak tetiba rase rindu dia..  tiap2 malam kowt ak asik replay jek video irfan yg ak rakam.. dia sungguh comel.. lg2 ble tgk pipi dia yg gebu tue...  ok2... sabtu ahad ni irfan akan join lik jaybee so ak dpt men dgn dia puas2... hoyyehh...

Wednesday, February 16, 2011

mari berpicnic.. 1st team outing "Dynasty"..

 

 Venue: Air Terjun Sg Gabai
date: 14 February 2011
attendance: Didi, Una, Sya, Azua, Diane, Naddy, Faridah, Faiz, Izmira, Nazmi,Ateng n adik angkat didi.
Theme: sempoi + happening


  jadi model batu sungai jap.. hehhe


 yg ujung tu kete saya..eh silap.. kete ibu saya.. kete yg banyak membantu sy bergerak kesana n kemari...
owh sy sayang kembara sy tp tah mengapa if ada lobang o pape ak rempuh saje. ehheh..

 ok...suasana kt cni mmg best...
yg tgh berdiri itu bukan saya!! (>.<)

nyum2... ayam barbeque perapan ateng mmg sedap giler..
cukup rempah.. rase sedap...
kawan2.. mari buat bbq lg.. 
hikhik...

salun free...
cukup ske didi disyampoo wokeyh..
mentang2 free...


ok2... sbnarnyer ada banyak pic lg nk share tp ckup la tu jek.. hikhik..
org sibuk sambut hari V yg bermakna Valentine Day, kami sibuk mengabiskan masa bersama2 team.
inilah yg dinamakan Team Outing
bulan ini berpicnic,
bulan depan mungkin tgk wayang men boling n karaoke bersama2..
haishhh... agak happening team kami ni...

korg2 jgn jeles wokeyh..

 ni last pic b4 ktorg pulang ke pangkal jalan.. hahahha.. xde lah. ni waktu nk balik dah. dah siap kemas2 sume..
kira cam ni pic kenangan habis xtvt bersam la kiranyer.

azwa n sya tumpang ak pergi n balik..
masuk jek dlm kete azwa tido jek..
sya xleh tido, dia kne jd co-drive ak.
alih2 sesat jugak ak, haiyoo
tp alhamdulillah, masing2 skrg dah pulang ke umah masing2..
dah jmpe jalan kebenaran sudah.

p/s: inilah perjalanan terjauh ak bersama kembaraku... 2nd jauh putrajaya.. (*_*)

Monday, February 14, 2011

saharian bersama sya.. shopping time.

 una + sya

 hikhik...

 kat fittng room... hehehe

hi..  ni kawan sy.. dia ske dipanggil sya. name penuh dia syarina. ni pic 1st time ktorg outing bersama2. g sunway piramid.. soping2... ada la merasa baju baru beberapa helai, jeans sehelai n mcm2 lg... sonok kuar dgn sya ni. mcm2 idea dia bg kt ak...

pic ni waktu perut masing2 dah nyanyi lagu keroncong... g mkan2 kt kedai ayam penyet.. nyum2... sedap!


nk dijadikan cerita, sbnarnyer ak bukan jenis yg mkn pedas tau. if kuar dgn zaki ak xkan makan pedas2.. xske pedas la senang kira. tp waktu dgn sya ni plak, tah camne ak beranikan diri utk merasa pedas sambal nyer. pedas yg blh ak tahan. heheh.. sedap giler. ayam penyet dia sedap. sambal dia pn xpedas sgt3. 


pastu satu lg hal, pasni siyes if nk g dating o soping2 o g mane2, ku xnak pakai kasut tinggi, aduiyai, sakit kaki ak.. dah la nk kne drive. haiyoo... pengajaran!

Saturday, February 12, 2011

pepatah ada mengata " paku dulang , paku serpih, megata org, dia yg lbeh" hahhhahah.... sekali terkena kt batang idung sendiri kau xrealize? ye la... kesilapan sendiri ko kasi HIDE, kesilapan org lain ko kasi kecohh?? sape la punya gf camni.. sungguh teeeeeeeettttttt.... ahhahah... cakap org busuk hati padahal ko yg wat kerja xkasi habis. sampai custmer mntk return call sume. hishh.. sungguh xbertanggungjawab.... hahhahah... ko lg busuk hati.. dgn geng2 ko bleh la ckp, cube ckp dgn sume org depan ak, ko berani? bawak mulut bagai.. hishhh...xmalooo.. xsedar diri.

p/s: kalo xreti buat kerja jgn buat kerja..xyah nk salahkan org lain kalo sumenyer berpunca dr kesilapan ko sendiri. lambat laun org tau jugak busuk sampah hati ko tue,,

Friday, February 11, 2011

1st time ever bg makan kt zaki.. dah berkali2 dia nk merasa ak masak, harini 1st time.  pic xamek plak tp ak masak la beberapa jenis cam udang masak lemak cili padi then sup sayur and udang bersambal... nyum2..

tp maloo r td... ehehe...

smlm lak pagi2 lg dpt sms mengatakan yg dia pening kepala n xleh tido. dia mintak ak masak. tup tup ak teringat mane la ada pape dlm petiais. trus ak carik kedai nasik lemak yg berdekatan. dpt2 trus ak hantar kepadanya. alhamdulillah, pas mkn pening dah berkurangan.

ok, watever keadaanmu, sy ttp sayang awak...

sila jage diri...xmo awak sakit.
YES!!

finally dia dah remove ak... rase best giler... rase sungguh menyemak jek dia kt fwen list ak tue..  mesti org rase pelik ngape ak rase gembira org remove kn? hahha... korg baget ak akan rase sedih ke kne remove2 nie? OWHH... TIDAK mungkin... malah rase gembira... ops... mungkin org yg dh remove ak tu tgh bce post ak ni kowt... ahh.. pedulik pe... ada ak kisah??


dah puas canang2 kt org bekenaan kata2 mu? haa.... silakan... org bermulut puaka mmg camtu...  

cam dlm pic ni... BUSUK!!


Thursday, February 10, 2011

tahu tak?

ak dah xkisah dgn segala kata2 yg kau dan mereka lemparkan...

ak dah xkisah dgn persahabatan yg menjelikkan...

ak xkisah dgn org2 yg sebegini jelek juga... (ahh... memang padan kamu berdua + semua2)


ini kerna:

disebalik kejelikkan kawan2 sebegini, masih ada lagi kawan2 ak yg menyokong ak.

masih ramai lg kawan2 yg menghargai ak,

masih ramai lg kawan2 yg menyayangi ak,

masih ramai lg yg masih setia dgn ak...

setakat beberapa kerat mereka yg kau canangkan, ak TAK rugi.

malah ak rase bersyukur diperjauhkan org2 yg sememangnyer sesuai menjadi kawan2 kamu. tidak bg ak.



alhamdulillah, terima kasih Allah.

Wednesday, February 9, 2011

A big -NO- for U..

.




hahhaha....... really a big N0-NO....

hahahhahh........

ada stori kerana ni, malas nk cerita. boleh buat ketawa terbahak2...

plisssss lahhhhhhhhhh...........

Tuesday, February 8, 2011

kawan2 suoh ak bersabar, ak sabar.

zaki pon suoh ak sabar. ak sabar.

ak berdiam bukan kerna ak takut.

andai dah sampai tahapnyer utk ak bersuara, ak BOLEH bersuara!

peduli ape if parents ko alim ulamak ke anak polis ke anak pensyarah ke anak taukeh restoren ke atau anak segala anak.

kalo dah perangai mcm haram, xgne berbelakangkan keluarga yg baek2..

sekadar dgr cerita sebuah pihak? cerita boleh ditokok tambah. korg terpedaya korg dah bersubahat.

alhamdulillah byk pahala yg ak dpt.

so korg berceritalah, berseronoklah menghina, berseronoklah korg tertawa.

jgn lupa, Allah S.W.T ada! Dia memerhati.

******************************************

Ya Allah, kuatkanlah hatiku. 

ak bermohon, jauhkan ak dr makhluk yg bertopeng manusia nie berserta sekutunyer.

seandainyer ini ujianmu terhadapku, ak redha.

kerna ak tahu, Kau sentiasa ada bersama2 dgnku.

lindungi ak dr segala2 sihir & kejahatan dan kehitaman hati mereka semua.

amin

Saturday, February 5, 2011

kawan ke camni? xlayak!

aku xperlu ramai kawan kalo semuanyer bermulut puaka....


aku xperlu ramai kawan kalo semuanyer talam 2 muka...


aku xperlu ramai kawan kalo berbaek2 kerana sesuatu perkara...


aku xperlu kawan yg tau hanya tahu berkata2 tanpa usul periksa...


aku xperlu kawan sebegini rupa.


cukup sekadar teman yg memahami erti suka duka...


buat ani... riena... zafirah... sarah... alijah... farah raihana... eikha... yati... k.anum... paan... izyan... charmie... gg... akma... pnaz... khai... fara zin... laila... dawana... ckup la korg sahaja mejadi kawan ak sehingga akhir hayatku dr mereka2 yg baru sahaja masuk dlm hidup ak yg xlayak ku panggil kawan. 

 buat kekasih hati, terima kasih kerana sentiasa bersama dan dekat dgn sy dlm keadaan mcm nie. sokongan kamu sentiasa diperlukan agar sy kuat hadapi dugaan ini.

Friday, February 4, 2011

sungguh kurang ajar....

xperlu berbaek2 sudah!

cukup sampai cni.

kamu mmg xlayak menjadi kawan ak.

sungguh menyesal knal kamu!!

ENOUGH!

persoalanyer disini......

wujudkah 

cinta 

sejati????


sekiranya wujud, show me.. prove me...

mane pilihan mu? berkwn or bercinta?

pernah terlintas tak diminda korg2 yg sedang bercinta ni berkenaan 

"lebih seronok berkawan sahaja drpd menjadi pasangan kekasih?


kadang2 ak terpikir jugak bende nie.. feeling waktu berkawan dan bcinta sgt3 berbeza. waktu berkawan... rase lain... dah bercinta....rase lain...

rase seronok berkawan lain dr rase seronok bercinta. lg2 ble kawan tu mmg sbnarnye ada hati kat kt nie....  cara dia caring, cara dia jage kt, cara dia bercakap, cara dia panggil kt, cara dia wat kt happy, cara pergaulan, cara dia pujuk kt, cara dia itu dan cara dia ini sume lain...

if soklan ni dilontarkan pada ak, ak rase ak lbh suke berkawan. kalo berkawan blh sampai mati (if kwn xbuat hal la). if bercinta blm tentu sampai ke jinjang pelamin...if sampai ke jinjang pelamin, blm tentu sampai mati. if cinta putus tgh jalan? mungkinkah Ex-kekasih korg tu akan menjadi kawan korg semula? pe jwpan korg? korg jwb sendiri...

benar zaman berubah mengikut peredaran masa, sebegitu juga dgn sifat2 dan perilaku manusia. semuanyer berubah termasuk rase cinta.... rase cinta blh bertambah dan blh juga menjadi kurang...


pikir-pikirlah....





Wednesday, February 2, 2011

sy rindu saat nie...


sy rindu waktu belajar. 
hubungan bersama kawan2 masih terpahat di ingatan.

paling teringat ble mereka wat suprise birthday.
xsangka sy disayangi kawan2 saya. (saje2 buat xtahu...even tahu sgt2 mereka sayang shayer... (^_^)
saya dpt hadiah banyak... malu nk terima tp happy xterhingga...


hadiah yg saya dpt...
(swaktu blm dibuka..)

dah bukak~~~

saya rase terkujat~~ opsss...terkejut giler...
malooooooo~~~~`

rase gembira sampi kne tutup idung..
nnti kembang sgt..payah plak...
hahahhah.......

antara kawan2 kesayangan+kecintaan saya!
ada juga yg lain.. huh...mane mereka nie?

antara semua yg hadir...
mereka suoh buat ucapan...
malooo sgt2 waktu nie smpi xterkata.. hahha...


mesg wish birthday xhenti2...
malam tu sy tido sambil tersenyum!

korg pernah alami keadaan camni x?
mesti korg akan rase pe yg ak rase....

Tuesday, February 1, 2011

bermesyuarah dan kelebihannyer...

kan dah ckp...bermesyuarah itu penting utk menangani permasalahan.... hidup biar bermuafakat.

benefits yg dapat kalo bermesyuarah:-
  1. masalah dapat diselesaikan bersama - diskus baek2 dgn org berkaitan, bkn dgn org lain. dpt elakkan rase marah
  2. org xkan bersangka buruk - elak fitnah
  3. persaudaraan dpt diteruskan - kalo xconfirm gadoh2...dah xmesra... 
  4. keharmonian dpt diteruskan. - same jek cam kt atas tue..

haihh...mmg bagus la bermesyuarah ni. mmg xyah nk disangkal2....


p/s:kalo dah rase tersepit, jgn sempitkan diri sendiri lg... share bersama... kawan sewaktu senang mmg ramai, waktu susah mmg susah nk carik. but watever is cube cerita masalah yg dialami...xcerita xkan tahu...xleh nk expect org lain kne korek cerita utk tahu hal sbnar. kne pkir juga masalah yg dihadapi xkan pernah sama dgn masalah yg org lain hadapi. mereka pasti akan cari cara utk membantu, if mereka xpat membantu, jgn salahkn mereka. watever is think positively.

hidup ni indah kalo berkongsi. allah sentiasa menjanjikn pahala pada mereka yg berbuat baek. terkedu ble zaki ckp, ble kt da start mengungkit segala ape yg dikongsi, allah akan tarik@bekukn pahala kt.. sia2 kt berbuat baek...

pkir2kan la...


sy ske sungguh share everything dgn kawan2 kesayangan sy seperti ini... (u know who u r..)
seronok dpt feedback dr mereka...
dpt sume pros and cons...
mereka mmg layak di tangga paling atas dlm hidup saya.

jgn jd cam nie..
hahhaha....